Технології
Подобається

Створений експресс-тест , здатний визначити групу крові за 30 секунд

21/03/2017
Створений експресс-тест , здатний визначити групу крові за 30 секунд

Чи знаєте ви свою групу крові?

Якщо з якої-небудь причини не знаєте, ми радимо вам обов'язково дізнатися про це. Адже це знання  здатне врятувати вам життя. Існуючі на сьогоднішній день способи встановлення групи крові далекі від досконалості.

Всі вони мають на увазі доставку зразків в лабораторію і займають не менше 20 хвилин, що може бути дуже критичним в певних умовах. Китайські вчені розробили експрес-тест, здатний визначити групу вашої крові всього за 30 секунд навіть в польових умовах.


Для чого потрібно знати свою групу крові? Та хоча б на випадок екстреної необхідності в переливанні. Якщо з людиною трапиться нещасний випадок, аварія – її групу крові необхідно буде встановити, щоб врятувати їй життя. У разі ж, якщо даних по потерпілому немає, доведеться чекати ще 20 хвилин, і це за умови, що лабораторія знаходиться під рукою.

 

krov-na-sahar

Дивіться також: Tesla планує відкрити в Україні заправки Supercharger

Китайські дослідники з Третього військового медичного університету запропонували альтернативний варіант: експрес-тест у вигляді невеликої папірця, розділеного на три умовні зони. У центр поміщається зразок, крапля крові пацієнта. Приблизно через 30 секунд одна з клітин A або B стає зеленою, підказуючи, що саме ця група крові у людини. Друга ж клітина червоніє.

Результати тесту виводяться в найбільш поширеною системою ABО, розробленої Карлом Ландштейнером ще в 1900 році.

Новий експрес-тест вже був випробуваний в справі. Через нього пройшли 3550 зразків людської крові і кількість правильних відповідей рівні 99,9%, що є просто відмінним результатом. Китайські вчені стверджують, що на озброєння лікарів тест може надійти в найближчі 1-2 роки.

Тестом вже зацікавилися багато організацій, адже в польових умовах, а особливо в тих місцях, де ведуться війни, він дійсно може врятувати чимало життів.


                         



Коментарі