Махінації
Подобається

Винні…жінки? Відомий економіст звинуватив Яресько і Гонтарєву в розвалі економіки країни

20/02/2017
Винні…жінки? Відомий економіст звинуватив Яресько і Гонтарєву в розвалі економіки країни

Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва і екс-міністр фінансів України Наталія Яресько були призначені спеціально для банкрутства України шляхом невигідних для країни умов реструктуризації боргу перед Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Таку думку висловив екс-міністр економіки Віктор Суслов, передає Корупція Маркет

«Я не схильний вважати Гонтареву, Яресько непрофесіоналами – я думаю, це були свідомо зроблені дії корупційного характеру. Катастрофа в цьому плані практично неминуча – єдине, що вона йде з відстрочкою на кілька років», – зазначив експерт.

Популярне: Думай про пенсію ще з молодості: які зміни очікують на українців

За його словами, згоду не тільки на умови реструктуризації, але і на те, щоб випустити зобов'язання у вигляді цих деривативів, можуть вилитися в десятки мільярдів доларів переплати по боргах.

Як повідомив економіст, подібні умови раніше призвели до повного банкрутства автовиробництва в Детройті – не тільки найбільше підприємство, але і все місто були розорені через зобов'язань з виплати частини прибутку в якості компенсації за кредити.

«Це вкрай ризикована гра – так не можна грати з бюджетом, і так не можна грати взагалі з країною», – додав В. Суслов.

При цьому економіст уточнив, що, на його думку, призначення Наталії Яресько міністром фінансів України, як і Валерію Гонтареву головою Нацбанку, переслідувало мету нав'язати державі такі вкрай невигідні умови реструктуризації боргів.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд виступає за скасування можливості громадянам, які не отримують житлові субсидії, сплачує за житлово-комунальні послуги в розстрочку. Про це йдеться в проекті меморандуму України з МВФ.


                         



Коментарі