Економіка України
Подобається

Чверть українців змінили плани на відпустку через безвіз

22/08/2017
Чверть українців змінили плани на відпустку через безвіз

Більшість працюючих громадян країни впевнені, що країни ЄС стали доступнішими для відвідування

11 червня українці отримали можливість відвідувати країни Євросоюзу за спрощеною схемою і без додаткових фінансових витрат на оформлення документів. Але думки українців з приводу того, чи стали європейські країни доступніше розділилися, свідчить опитування HeadHunter Україна.


Більшість респондентів, а саме 65% від загального числа опитаних, зазначають, що отримання Україною безвіза дійсно зробило закордонні поїздки більш доступними для українців, але тільки формально.

Разом з тим, одна п'ята респондентів впевнена, що завдяки введенню безвізового режиму, цього літа країни Європи змогло відвідати більше наших громадян, ніж будь-коли. Однак, 14% учасників опитування вважають, що нові спрощені умови перетину кордонів ніяк не вплинули на доступність зарубіжних країн для українців

Говорячи про свій особистий досвід поїздок до Європи цього літа, 44% респондентів відзначають, що не змогли скористатися безвізом через недостатність фінансів. Разом з тим, для 13% українців досить вагомою причиною не їхати у відпустку в країни Євросоюзу цього літа став той факт, що безвіз, на їхню думку, дали занадто пізно.

Популярне:Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Вони не встигли ним скористатися в цьому році. Разом з тим, для 16% респондентів введення безвіза ніяк не відбилося на планах на відпочинок під час відпустки. Вони відзначають, що і раніше оформлення візи не було проблемним питанням. А ось практично чверть опитаних, дізнавшись про нововведення, вирішили протестувати його, спланувавши відпустку в країни дії безвізового режиму з Україною.

Введення безвіза вплинуло на плани українців щодо відпустки, але не дуже сильно. Тільки п'ята частина респондентів спланували протестувати нові умови в дії під час свого летніго відпочинку.


                         



Коментарі