Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

09/08/2017
Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Ми – те, що ми їмо. І нерідко причиною постійного поганого настрою є зовсім не життєві перипетії, а неправильний раціон.


Виявляється, 90% гормону щастя, серотоніну, виробляється у кишечнику, тож настрій безпосередньо залежить від здоров'я травної системи, пише Clutch.
Відмовтеся від цих 5 продуктів, і настрій у вас буде відмінний:
Газована вода без цукру

Цей напій ще гірший, ніж його цукрова версія. Справа в тому, що підсолоджувачі містять специфічну амінокислоту, яка блокує вироблення серотоніну.
Мюслі

Багато хто звик думати, що мюслі – атрибут здорового харчування. Однак у них занадто багато цукру. Після такого сніданку відчуваєш різкий приплив бадьорості, який, втім, так само різко й пропадає.
"Барвиста" їжа

Пончик у кольоровій глазурі виглядає дуже апетитно, однак харчові барвники загальмовують вироблення гормону щастя.
Фастфуд

У ресторанах швидкого харчування люблять використовувати гідрогенізовані жири, які порушують баланс омега-кислот в організмі і знижують рівень серотоніну.
Маргарин

Це – транс-жир у чистому вигляді. Він дуже повільно перетравлюється і "вбиває" гормон щастя. Що цікаво, маргарин не їдять навіть таргани!
Локшина швидкого приготування

Справа не в самій вермішелі, а у приправі, яка йде із нею у комплекті. Вона містить ВРА – це речовина, яку організм сприймає як гормон. Отримавши його, він припиняє вироблення серотоніну.
 


                         



Коментарі