Економіка України
Подобається

ЩО ШОКУЄ ІНОЗЕМЦІВ В НАШІЙ КРАЇНІ? (ФОТО)

09/02/2016
ЩО ШОКУЄ ІНОЗЕМЦІВ В НАШІЙ КРАЇНІ? (ФОТО)

Мабуть, в повсякденному житті кожної країни завжди знайдеться щось таке, що дуже здивує мешканців інших держав, здасться їм своєрідною екзотикою. Ось і в нас є деякі речі, які буквально шокують іноземців, в той час як нам вони здаються самими звичайними і природними.

1

Приховані турнікети

Вкрай незвично жителю іншої країни бачити  приховані турнікети, які по суті являть собою жорстокий механізм, що карає кожного нелегально громадянина, що проходить несподіваним ударом по хворобливому місці. І хоча їх вже почали замінювати сучасними зразками, стара версія все ще зустрічається досить часто.

2

Розчин брильянтового зеленого або зеленка

Російських дітей дуже просто відрізнити від західних за яскравим зеленими плямами на тілі – адже саме так нас завжди вчили обробляти рани і садна. Західні лікарі не перестають дивуватися, чому ж ми ніяк не перестанемо використовувати цю рідину, адже в ній повно канцерогенів. Але вона як і раніше продовжує залишатися незмінним атрибутом будь-якої  аптечки.

3

Вхідні двері, які відкриваються всередину


Це надзвичайно дивне для жителів інших держав явище, для якого вони навіть придумали своє власне пояснення: мовляв, двері почали ставити саме таким чином, щоб КДБ простіше було їх виламувати.

Однак живучим в більш теплому кліматі іноземцям не зрозуміти: адже коли за ніч на ганок навалює метра два снігу, відкрити двері назовні вкрай проблематично. Ось тоді і приходить розуміння, як саме слід навішувати двері.

4

Гречана крупа


От уже до чого до чого, а до гречки іноземці не звикли. На заході її зустріти, звичайно, можна, але тільки на полицях з «біологічною» їжею, непрожарену, в дуже маленьких пакетиках, а то і зовсім зелену.

5

Активоване вугілля


Цей препарат відомий у всьому світі, як хороший абсорбент. Однак на заході лікарі не говорять своїм пацієнтам прямо, що їм потрібно буде проковтнути шматок корисної копалини, там його маскують в красиві капсули і приємні на вигляд білі пігулки.

6

Березовий сік


Настільки звичайне для нас словосполучення «березовий сік» для іноземця виявиться чимось абсолютно неймовірним і дивним. Тому, якщо ви запропонуєте заморському гостю піти набрати соку з дерева, він, швидше за все, впаде в ступор і буде неабияк шокований.

7

Огірковий розсіл


Кожен російський житель знає, що з ранку після бурхливого вечора і чималої кількості алкоголю найкращий варіант – випити огірковий розсіл. Однак, якщо ви запропонуєте те ж саме зробити жителю будь-якої іншої держави, він вирішить, що ви просто жартуєте.

1

Металеві підстаканники


У минулі часи ці пристосування, що захищають дорогі тендітні склянки, використовувалися в усьому світі. Зараз же посуд перестав бути настільки цінним, і підстаканники вийшли з ужитку. Але тільки не в російських потягах. Там подорож не обходиться без гарячого чаю в склянці з підсклянником.

9

Смажене насіння


Насіння в наших широтах спробували близько двох століть тому, і з того часу ця «заразна» звичка перетворилася на невід'ємну частину нашої культури.

10

Свято Старий Новий рік


Пояснити іноземцю, чому це свято-оксюморон, що з'явилось в нашій країні зі зміною літочислення, святкують досі, буде досить непросто. Тому найкраще обмежитися тим, що ви просто дуже любите свята. До того ж це буде чистою правдою, адже веселитися посеред зими два тижні поспіль стало вже нашою традицією.

11


                         



Коментарі