Військові
Подобається

Чому важливо виграти битву за Бахмут?

29/03/2023
Чому важливо виграти битву за Бахмут?

Навколо Бахмута відбувається низка військових подій, які впливають на нашу країну. Сьогодні дві сторони несуть втрати. Проте в кожної з них своя ціль. Українські військові мають благородні наміри – захищають власні кордони, поки росіяни намагаються вбити та викрасти чуже.

Чому важливо виграти битву за Бахмут?

Президент Володимир Зеленський переконаний, якщо Збройні сили не виграють битву за Бахмут, на Україну посилиться тиск щодо пошуку неприйнятних компромісів з російським агресором. Пряма мова Зеленського: "Якщо він (президент країни-агресора Володимир Путін – ред.) відчує трохи крові – відчує, що ми слабкі – він буде тиснути, тиснути, тиснути". За словами Президента, якщо Бахмут впаде, Путін "продасть цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану Бразилії, країнам Латинської Америки, але не Литві, Латвії чи Естонії. Бо вони достеменно розуміють усе до дрібниць і відчувають небезпеку, бо є сусідами росії. Але своєму населенню путін продасть цей один маленький крок і скаже: "У мене є рішення щодо України". А потім буде ще один крок, ще один і так далі". Зеленський підкреслив, що у разі поразки в битві за Бахмут, українське суспільство відчує втому та підштовхне до компромісу. Але наразі він не відчуває подібного тиску. Також він побоюється зміни влади у США, адже це може вплинути на допомогу Києву, тож наголосив: без американської підтримки нам не перемогти. Проте переконаний: Україна виграє завдяки маленьким перемогам.

Що було раніше:

28 березня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що російські загарбники не полишають спроб захопити місто Бахмут на Донеччині, завдання українських  сил – виснажити ворога та завдати йому великих втрат.  Російські загарбники не полишають спроб захопити місто Бахмут на Донеччині, завдання українських  сил – виснажити ворога та завдати йому великих втрат.

Росіяни намагаються сконцентрувати головні свої зусилля на Бахмутському напрямку. Вони не залишають спроб оточити та захопити місто. Зараз противник кинув всі свої найкращі підрозділи, щоб добитись перемоги. Наша задача – знищити якомога більше ворогів і створити передумови для того, щоб можна було перейти до наступальних дій. Треба поставити крапку по тих підрозділах, які стоять перед вами. Сирський додав, що під час відвідувань військ він спільно з командирами узгоджує плани, які матимуть реальний результат не на карті, а на полі бою. Командувач підкреслив, що завдяки героїзму і професійності, українські військові утримують фортецю Бахмут всупереч різним термінам та прогнозам. Також, за його словами, оборонці ретельно вивчають вразливості окупантів, щоб якнайефективніше застосовувати проти них силу.

"На сьогодні наше головне завдання – виснажити переважаючі сили противника та нанести йому тяжких втрат. Це дасть змогу створити необхідні умови, які сприятимуть звільненню української землі та пришвидшать нашу перемогу", – підсумував Сирський. Нещодавно також говорилося про те, що прикордонники знищили 15 штурмовиків ПВК «Вагнера». Простеживши за відходом однієї з груп, бійці встановили, що противник зосереджується у гаражному масиві. Після мінометних обстрілів осередок окупантів був розсіяний. У результаті прикордонники знищили щонайменше 15 найманців".

Передісторія:  

 Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут, ситуація стабільно складна. За його словами, ворог несе значні втрати в людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, але продовжує вести наступальні дії.

Важливо також розуміти також і те, що багато чого залежить і від тилу, який повинен бути сильним. Адже фронт без спокою за спиною зустрінеться з провалом. Тому головним завданням міст, де не відбуваються бойові дії, є залишатися спокійними, вірити у Збройні Сили України та волонтерити, аби наближати перемогу нашої країни.  Українці сьогодні – одне ціле, вони захищають свої кордони, мову та любов. Зараз триває найінтенсивніша фаза боїв за Бахмут.  Ситуація там стабільно складна. Тому кожен повинен виконувати свою роботу. Тил – допомагати фронту, а останній – знищувати ворогів, які прийшли на наші землі. Ворог несе значні втрати в людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, але продовжує вести наступальні дії. Наші захисники в надважких умовах героїчно стримують ворожу навалу і не залишають ворогу шансів реалізувати свої задуми.


                         



Коментарі