Головні Новини
Подобається

Гучний скандал в Міноборони: НАБУ проводить перевірку закупівель

23/01/2023
Гучний скандал в Міноборони: НАБУ проводить перевірку закупівель

Минулого тижня в Міністерстві оборони виник гучний скандал через високі ціни на закупівлі продуктів харчування для ЗСУ. 

НАБУ почало перевірку в державній структурі. Про це повідомила прес-служба відомства.Детективи у межах власної кримінальної справи в межах напрацювань. Справа стосується понад 13 млрд.гривень

Повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, до оприлюднення в медіа”, – йдеться у повідомленні.

Видання "Дзеркало тижня" опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази. Зокрема, в матеріалі наводилися дані, що Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку.

В свою чергу Міністерство оборони виправдовується та називає цей інцидент який набув поширення у ЗМІ, має ознаки навмисних маніпуляцій та вводить в оману.

"Той, хто передав один з контрактів та додатки для оприлюднення, як мінімум – вчинив службовий злочин. Цю особу буде обов’язково встановлено і притягнуто до відповідальності. Для цього підготовлено відповідні матеріали в СБУ. Зокрема буде з’ясовано мотиви”, – прокоментував Резніков

Попередня правова кваліфікація – ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Розслідування триває. Інші деталі становлять таємницю слідства, зазначили у НАБУ.

Резніков повідомив, що 23 січня особисто на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки надасть детальні коментарі з питань забезпечення армії харчуванням.

 

 

 


                         



Коментарі