Без категорії
Подобається

Ніхто не сподівався! ЗСУ влаштують окупантам новий котел! Переможемо!

26/11/2022
Ніхто не сподівався! ЗСУ влаштують окупантам новий котел! Переможемо!

Величезний котел для десятків тисяч загарбників – збройні сили України готуються до чергового прориву, який обернеться справжньою катастрофою для окупантів.

Багато експертів сходяться на думці, що після успішного повернення Херсона буде велика битва за Мелітополь. Ця битва матиме ключову роль у розв'язаній Путіним війні проти України, її народу та незалежності. Така перемога також розчистить ЗСУ шлях на Маріуполь та загрожує новим котлом для десятків тисяч російських солдатів, пише Тelegram-канал "Можемо пояснити".

Після крупних перемог ЗСУ восени (у Харківській та Херсонській областях) українська армія готує черговий наступ. Наступною метою може стати Мелітополь, адже у Запоріжжі між російськими військами та ЗСУ немає великої водної перешкоди, а ключові шляхи постачання ЗС РФ перебувають у зоні поразки української артилерії.

За даними аналітиків з ISW, Україна вже розпочала артпідготовку майбутнього наступу і завдає ударів по скупченням російських сил та дорогам. Київ має підстави для оптимізму. По-перше, Київ продовжує володіти ініціативою. Саме ЗСУ обирають поле для майбутньої битви. Поки російська армія концентрує свої зусилля на Донеччині, Київ вишукує слабкі місця в обороні російського угруповання. По-друге, тактика ударів по лініях постачання, складів і скупчення сил приносить свої плоди.

Враховуючи, що у Запоріжжі основні дороги знаходяться під прицілом української артилерії та систем HIMARS, у росіян проблеми з постачанням. "Різка атака на Мелітополь може створити умови для величезного котла, в якому опиняться десятки тисяч російських солдатів. Відступити вони зможуть тільки в Крим – вузьким Перекопським перешийком. Відбити масовану атаку буде досить складно", – зазначає джерело. Крім того, взяття Мелітополя може призвести до кидка на Маріуполь — його втрата буде особливо болісною для диктатора Путіна. Зараз, чекаючи на атаки ЗСУ, російська армія продовжує окопуватися в згаданих вище містах, перетворюючи їх на фортеці.

Раніше політолог Андрій Піонтковський також заявив, що наступ Збройних сил України на Мелітополь може створити для російської армії "величезний суперкотел Крим – Херсон". Це створить усі можливості для деокупації півострова. Нагадаємо, Марк Фейгін висловив думку, що якщо війська РФ зазнають поразки на Запорізькому напрямі – або Мелітополь, або від Токмака до Маріуполя – становище президента РФ Володимира Путіна катастрофічно погіршиться.

На даний момент відомо, що Росія активно готується до оборони окупованого Кримського півострова, зокрема створює позиційні райони на півночі Джанкойського району. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк: "Ми бачимо, що вони активно готуються до оборони. Створюють оборонну смугу як на лівому березі Дніпра в Херсонській області, так і на адміністративному кордоні з Кримом, на півночі півострова. , будують два позиційні райони у північній частині Джанкойського району. Для них це дуже важливо, адже внаслідок контрнаступу українських сил північ Криму буде зоною поразки ЗСУ". Поки що евакуації загарбників із півночі Кримського півострова військова розвідка України поки що не фіксує, зазначив Черняк.

Говорячи про евакуацію росіян та колаборантів із Херсонської та Запорізької областей, представник військової розвідки зазначив, що більшість із них намагаються втекти не до Криму, а саме на територію Росії. "Навіть вони розуміють, що так чи інакше Крим для Росії буде втрачено і повернеться до України", – пояснив Черняк.

Черник додав, що загарбники у Криму намагаються тримати кораблі Чорноморського флоту, військову техніку під постійним прикриттям систем протиповітряної оборони, зокрема наземних систем. "Сподіваються, що це хоч якось зможе врятувати їх від куріння у заборонених місцях та недотримання правил безпеки", – зазначив представник ГУР.

Нагадуємо читачам, що колишній командувач Сухопутних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес спрогнозував, що Україна може звільнити Маріуполь та Мелітополь до січня 2023 року, а після цього розпочнеться звільнення Криму. На його думку, Україна може звільнити Крим до літа 2023 року. Також президент Володимир Зеленський заявив, що після перемоги у війні насамперед поїде до деокупованого Криму – і він сподівається, що це буде влітку.


                         



Коментарі