Військові
1

Виселення місцевого населення! В Криму оголосили мобілізацію кримських татар! Що робити призовникам?

29/09/2022
Виселення місцевого населення! В Криму оголосили мобілізацію кримських татар! Що робити призовникам?

Кримські військкомати отримали негласне розпорядження призивати нових бійців, насамперед кримських татар. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні. Мобілізованих етнічних мешканців планують направляти в найгарачіші точки.

"Військові комісари на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар, із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій. Впродовж 26 вересня цього року, лише у Сакському районі, мобілізовано 21 особу зазначеної національності", – повідомили у Генштабі.

За повідомленням Генштабу, 27 вересня 2 тисячі мобілізованих кримських татар з території Криму, а саме з Сімферополя,  було відправлено до Херсонської області. 

"Наразі покинути територію півострова можливо тільки з дозволу військкоматів, які звісно таких дозволів не дають. Фактично, кримчани знаходяться перед вибором: смерть на війні або 10 років російської в’язниці. У зв’язку з цим прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі", – поінформував керівник прокуратури АР Крим.

У відомстві також рекомендують жителям півострова за можливості будь-яким способом залишати територію Криму, ухилятись від отримання повісток та походів до військкоматів.

Нагадуємо, що прокуратура АР Крим радить жителям окупованого півострова в разі призову до російської армії повідомляти про це відомство та не вчиняти злочинів проти України.

 


                         



Коментарі