Головні Новини
Подобається

Українці можуть зовсім залишитися без централізованої подачі гарячої води

17/08/2018
Українці можуть зовсім залишитися без централізованої подачі гарячої води

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на брифінгу.

"Автономія подачі гарячої води може бути, як домова, так і квартальна, і навіть районна. Таким чином мешканці зможуть самі вибирати потрібна їм гаряча вода чи ні.
Ми все ж таки хотіли б відходити від централізованого гарячого водопостачання. У багатьох містах на сьогоднішній день вже  практично централізоване водопостачання відсутнє"
, – зазначив міністр.

Однак, рішення про вибір того чи іншого варіанту водопостачання знаходиться в компетенції місцевої влади. Але варто відзначити, що централізоване водопостачання залишилося лише у найбільших містах України – Києві, Харкові, Дніпрі, Львові та Запоріжжі. Проте кияни гарячої води у деяких районах міста не бачать місяцями, а міська влада часто просто розводить руками і обіцяє виправити цю ситуацію.

До слова, раніше повідомлялося, що у 2018 році Київводоканал планує збільшити тарифи на холодне водопостачання і водовідведення. Ціни на послуги можуть встановити в розмірі 16,87 грн за 1 куб. м. Для мешканців багатоповерхівок вартість складе 18,50 грн за 1 куб. м.


                         



Коментарі