Економіка України
Подобається

“Доходи всіх членів сім’ї”: нові правила нарахування субсидій шокували країну

04/06/2018
“Доходи всіх членів сім’ї”: нові правила нарахування субсидій шокували країну

Згідно з новими правилами, сім'я повинна задекларувати доходи всіх її членів, навіть тих, хто прописаний за іншою адресою. Чи будуть вони враховуватися при розрахунку субсидії?

НОВІ ПРАВИЛА
З 1 травня 2018 року в Мінсоцполітики змінив форму декларації про доходи. Тепер декларувати необхідно доходи всіх членів сім'ї (чоловіка, дружини, неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Популярне: Як отримати пенсії та соціальні виплати переселенцям з Донбасу? Микола Шамбір відповів на всі питання

ВАЖЛИВО! При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

ЯК ЦЕ ВПЛИНЕ НА РОЗРАХУНОК СУБСИДІЇ?
У Мінсоцполітики повідомили, що право оформити субсидію НЕ НА ВСІХ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ, а тільки на фактично проживаючих – ЗБЕРЕГЛОСЯ.

Держава йде назустріч сім'ям, в яких прописані повнолітні діти, але вже багато років не проживають з батьками, і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає в квартирі, не враховувати при розрахунку розміру субсидії.

ЯК ЗАПОВНЮВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО ДОХОДИ?
Особа, яка оформляє субсидію, має в Декларації про доходи в розділі «склад сім'ї» вказати родичів, які зареєстровані, але не проживають з одержувачем субсидії.

Якщо, наприклад, в квартирі прописаний повнолітній син, який одружений, то в Декларації, в розділі ІІ, потрібно вказати і членів його сім'ї (дружину і дітей). Це необхідно зробити навіть в тому випадку, якщо вони проживають за іншою адресою.

Разом з декларацією потрібно подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які проживають в квартирі.

Також потрібно обов'язково надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місті, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

ЧИ ДАДУТЬ СУБСИДІЮ?
На підставі Заяви Управління соціального захисту направить в приміщення заявника державного соціального інспектора, який складе акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі – в органі соціального захисту підготують подання на Комісію, яка прийме рішення, на скількох осіб призначити субсидію.

 


                         



Коментарі