Економіка світу
Подобається

Чим займаються за кордоном українські трудові мігранти?

22/05/2018
Чим займаються за кордоном українські трудові мігранти?

Близько 36% українських трудових мігрантів займаються роботою, що не вимагає кваліфікації.

Про це повідомляється на урядовому порталі з посиланням на дані Державної служби статистики, оприлюднені під час спеціальної наради керівництва Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів та інших уповноважених органів.

Популярне: Прийдуть не лише до субсидіантів: Хто з українців під прицілом нової системи верифікації пільговиків

Згідно з повідомленням, 26,8% трудових мігрантів працюють за кордоном відповідно до одержаної кваліфікації, а майже 30% працюють не за фахом.

"За даними Держстату, наведеним під час наради, тільки 26,8% трудових мігрантів працювали за кордоном відповідно до одержаної кваліфікації, 36% – працювали на роботах, що не потребують кваліфікації, майже 30% працювали зовсім в іншій сфері – не по професії взагалі", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Гройсман вважає за можливе за кілька років зупинити трудову міграцію з України.

За словами Гройсмана, основним завданням уряду в боротьбі з трудовою міграцією є підвищення зарплат і якості робочих місць.

За даними Держстату, середня заробітна плата в Україні в березні поточного року зросла в порівнянні з лютим на 5,9% – до 8382 грн, що в 2,3 рази вище затвердженої на поточний рік мінімальної зарплати. У річному вираженні (березень-2018 до березня-2017) зростання склало 9,5%.

З 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата в Україні збільшилася до 3723 грн з 3200 грн.


                         



Коментарі