Економіка світу
Подобається

“З міркувань національної безпеки”: У Китаї планують заборонити продукцію Apple

20/04/2018
“З міркувань національної безпеки”: У Китаї планують заборонити продукцію Apple

Джерела повідомляють, що китайський уряд розглядає можливість заборони продажу всієї техніки Apple на території КНР.

В якості головної причини називається національна безпека Китаю, йдеться в статті GizChina.

На недавній конференції Apple, присвяченій доходах в лютому, генеральний директор Тім Кук заявив, що станом на кінець першого фінансового кварталу в грудні виручка компанії в материковому Китаї досягла рекордного рівня. Ключовою частиною виручки Apple був iPhone, але продажу iPad, Mac і смарт-карт Apple також виросли за той же період.

У минулому році виручка Apple в Великому Китаї (включаючи Китай, Тайвань, Гонконг і Макао) досягла 46 мільярдів доларів, що становить приблизно половину американського бізнесу і становить 19% від загального обсягу продажів Apple в 2017 році.

Таким чином, якщо китайський уряд вирішить заборонити продаж продуктів Apple з міркувань національної безпеки, з тим щоб відповісти проти заборон США на продукти Huawei і ZTE, це буде мати велике значення для ефективності американської компанії.

Зокрема, Apple може втратити 19% свого доходу. Ринкова вартість Apple також буде значно знижена і компанія може бути змушена скоротити від 10% до 20% персоналу, а це означає, що до 27 000 чоловік будуть звільнені.

Популярне:Доплати у розмірі 1500 тис. грн.: Гройсман повідомив кому до 1 травня перерахують пенсії

Журналісти видання зазначають, що "судячи з поточного рівня торговельних відносин між Китаєм і Сполученими Штатами не буде ніякої шкоди в забороні Китаю на продукти Apple, оскільки масштаби бізнесу жодної китайської компанії в Сполучених Штатах не дорівнють бізнесу Apple в Китаї".

Чотири роки тому Китай уже заборонив урядовим установам купувати продукти Apple також апелюючи до національної безпеки. Ймовірно, неважко буде поширити цю заборону на інші групи.

Якщо Китай піде на цей крок, то Huawei випередить Apple в рейтингу найбільших постачальників смартфонів.


                         



Коментарі