Економіка України
Подобається

“Це не вимога МВФ”: віце-прем’єр-міністр пояснив, чому потрібно підняти ціну на газ

22/03/2018
“Це не вимога МВФ”: віце-прем’єр-міністр пояснив, чому потрібно підняти ціну на газ

Корупційні ризики в газовій сфері нікуди не зникли – всупереч численним заявам прем'єра Володимира Гройсмана про те, що підвищення в 2 рази газових тарифів навесні 2016 р дозволило припинити корупцію в газовій сфері.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко в ефірі однієї з радіостанцій.

"Вимога МВФ полягає не в підвищенні ціни на газ, а в ліквідації різниці в ціні між різними споживачами та корупційної складової при її нарахуванні", – сказав він.

Як відомо, раніше газ українського видобутку продавався населенню за фіксованою ціною, встановленою урядом. Ціна імпортного газу, який продавався промисловості, була набагато вище.

Навесні 2016 року уряд Гройсмана  в 2 рази підвищив ціну газу для населення – щоб ліквідувати різницю в ціні газу для промисловості та населення.

Тоді В.Гройсман і його міністри стверджували, що більш дешевий український газ корупціонери продавали промисловості під виглядом імпортного, привласнюючи різницю в ціні.

Популярне:Перерахунок пенсій: хто вже у квітні отримає підвищені виплати

"Хочу підкреслити, що ми встановили ринкову ціну на газ в Україні саме для того, щоб знищити корупцію. Сьогодні ні для кого не секрет, що, за матеріалами Національного антикорупційного бюро, державний газ за заниженою в 3 або 4 рази ціною скупався ділками, в тому числі і тими, хто присутній в парламенті, в тому числі, можливо, і тими, хто сьогодні блокував трибуну ", – сказав В.Гройсман 8 липня 2016 р виступаючи у Верховній Раді.

Тепер з пояснення Зубка зрозуміло, що корупція в газовій сфері існує і тарифи для населення треба підвищити, щоб прибрати цю корупцію – все те ж саме, що В.Гройсман вже говорив 2 роки тому.


                         



Коментарі