Головні Новини
Подобається

Ціна на газ зросте: коли, на скільки і які причини

10/03/2018
Ціна на газ зросте: коли, на скільки і які причини

Ціна на газ для українського населення вже до кінця березня зросте від 8% до 62% (залежить від того, як уряд змінить формулу розрахунку тарифу на газ і чи буде взагалі її міняти).

Популярне: З 15 березня українці тижнями не зможуть поховати померлого : нові правила захоронення

Правда, причиною стане не газова війна з Росією, а вимога МВФ. Однак, перший фактор також вплине.

"З поставками газу проблем на даний момент немає. Україна наростила імпорт з Європи і тепер буде намагатися домовитися з" Газпромом "або ж знову доведеться почати судовий розгляд. Але проблема все-таки є", – йдеться в матеріалі.

Відзначається, що в опалювальний сезон споживання газу в Європі зростає. І, як відомо, з ростом попиту збільшується і ціна.

"За контрактом з" Газпромом "повинні були купувати газ за ціною 238,5 $ / тис. Куб. М. Але в результаті Україна довелося купувати газ на спотовому ринку, де ціни досягають 500 $ / тис. Куб. М, а за даними "Нафтогазу" – 1000 $ / тис. куб. м ", – сказано в публікації.

Президент Петро Порошенко вже заявив, що у "Газпрому" зажадають відшкодувати різницю.

Як повідомляв "Обозреватель", в січні голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Україна в 2018 році планує закупити газ у Росії через пропозиції привабливої ​​ціни.

Проте 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" про компенсацію за недопостачають російським "Газпромом" обсяги газу для транзиту. Більш того, "Газпрому" щодня нараховується пеня в розмірі $ 500 тис., Поки російська компанія не виконає рішення Стокгольмського арбітражу про виплату $ 2,56 млрд Україна.

Саме після цього російський монополіст заявив про своє рішення не починати поставки блакитного палива в Україну з 1 березня і повернув отриману передоплату. При цьому "Газпром" визнав заборгованість перед "Нафтогазом" лише в розмірі 2,56 мільярда доларів.


                         



Коментарі