Головні Новини
Подобається

Ліквідувати до ….: “Нафтогаз” прийняв історичне рішення

05/03/2018
Ліквідувати до ….: “Нафтогаз” прийняв історичне рішення

“Нафтогаз України” закриє своє представництво в Російській Федерації, яке розташоване в Москві

Наглядова рада НАК доручила правлінню здійснити всі необхідні заходи для ліквідації офісу до 12 березня 2018 року.

Рішення про ліквідацію (закриття) представництва прийняли в зв’язку з відсутністю доцільності подальшого існування представництва.

Нагадаємо, Україна зіткнулася з нестачею газу через відмову Росії почати поставки з 1 березня. Крім цього Росія знизила тиск газу на вході в українську “трубу” до критичних рівнів. Це поставило під загрозу забезпечення України теплом, а також транзит газу в ЄС.

В Україні в зв’язку з цим почали діяти тимчасові обмеження на споживання газу, які уряд запровадив внаслідок дисбалансу в 15-20 млн кубів на добу. Про це в ході години запитань до уряду в парламенті заявляв міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

“Ми доручили повністю зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах та вищих навчальних закладах строком до 6 березня”, – додавав він.

Проте 3 березня президент Петро Порошенко повідомляв, складна ситуація, яка виникла в Україні через дії російського «Газпрому» позаду. Порошенко уточнював, що дії українців допомогли тимчасово скоротити поставки газу на 14%: “Станом на ранок суботи, ми маємо різке збільшення поставок газу з Польщі».

Популярне:За новими правилами і по новій ціні: Що потрібно знати про техогляд в Україні

Одночасно з цим оператор української газотранспортної системи (ГТС) держкомпанії “Укртрансгаз” повідомив, що Україна скоротила запаси в підземних сховищах газу на 783 млн куб. м – на 7,5% за період з 24 лютого по 3 березня. Запаси газу в Україні за станом склали 9,64 млрд куб. м. Лише 3 березня через підземних сховищ газу було відібрано 112,62 млн куб. м газу.

5 березня голова “Газпрому” Олексій Міллер офіційно заявив, що направив “Нафтогазу” повідомлення про розірвання контрактів на поставку і транзит газу.


                         



Коментарі