Головні Новини
Подобається

“Якщо органи влади не зможуть…”: дізнайтесь хто отримає матеріальну компенсацію

03/03/2018
“Якщо органи влади не зможуть…”: дізнайтесь хто отримає матеріальну компенсацію

Міністерство юстиції України разом з Консультативною місією ЄС працює над створенням Фонду компенсації жертвам насильницьких злочинів.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

На реалізацію положень схваленої Петром Порошенко Національної стратегії з прав людини у співпраці з Консультативною місією ЄС Міністерство юстиції розробило документ, положення якого спрямовані на підвищення гарантій прав жертв умисних насильницьких злочинів шляхом надання їм державної соцдопомоги у вигляді компенсаційної виплати.

Згідно з проектом закону, якщо органи влади не можуть забезпечити розкриття злочину і притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб, які постраждали на невизначений час позбавляються можливості відшкодувати завдані їм збитки за рахунок порушників. До таких видів злочинів належать: грабіж, хуліганство, тяжкі тілесні ушкодження, фізичне насильство, вбивство.

«Щоб змінити ситуацію, зараз в Україні Міністерство юстиції підготувало цей проект закону. Варто зазначити, що даний проект був узгоджений і підтриманий Консультативної місією ЄС. Після проведення Міністерством юстиції додаткових узгоджувальних консультацій з Міністерством фінансів щодо джерел формування державного фонду компенсації збитку жертвам злочинів проект закону буде представлений в Міністерство закордонних справ з метою подальшого внесення його на розгляд Президенту України і парламенту », – йдеться в повідомленні.

Популярне:“І що тепер буде?”: Газпром терміново розриває контракти з Україною

Як раніше повідомлялося, 9 лютого парламент прийняв Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України», який передбачає введення кримінальної відповідальності за схиляння до самогубства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в соціальних мережах знову з'явилася суїцидальна гра. Нові смертельні групи під назвою «Новий шлях» з'явилися в Росії, але їх жертвами часто стають українські підлітки.


                         



Коментарі