Головні Новини
Подобається

Новий проект закону: чого чекати власникам “євроблях”

15/02/2018
Новий проект закону: чого чекати власникам “євроблях”

Біда з якістю покриття автомобільних доріг в Україні – результат нестачі фінансування. За даними Укравтодору, акцизу в паливі вистачає на фінансування лише 6,9% витрат на будівництво і ремонт доріг, а всі інші витрати йдуть з податків.

Виходить, що українці платять не тільки за себе, але і за авто іноземних держав.

В Європі цю проблему давно вирішили. У Латвії, Молдові та ряді інших країн ЄС усі авто іноземної реєстрації платять за проїзд по дорогах: купують віньєтку і тільки тоді їздять.

“Так може Україні пора наслідувати приклад Латвії, Молдови та країн ЄС?”, – з таким питанням до інтернет-спільноти звернувся генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

 Нагадаємо, власники авто на єврономерах провели масові акції в українських містах, щоб привернути увагу до проблеми так званих “євроблях”. Але законопроект, який би поставив крапку в проблемі, поки не зареєстрований у парламенті.

4 лютого в Києві власники авто на євро номерах провели ще одну акцію з вимогою створення умов для легалізації іноземних авто в Україні.

Популярне:“І хто винний?”: Чергового траншу МВФ не буде

Тим часом злочинці вже переключили увагу на автомобілі з єврономерами: крадуть, розбирають на запчастини і продають. Відповідальності можна не боятися, адже заяву про викрадення повинен подавати іноземний власник.

Додамо також, журналісти зібрали перелік обіцянок народних депутатів, які обіцяли вирішення питання для власників автомобілів з іноземною реєстрацією.


                         



Коментарі