Економіка України
Подобається

Неефективні українські санкції проти Росії: можливо, ви також спонсоруєте агресора?

30/01/2018
Неефективні українські санкції проти Росії: можливо, ви також спонсоруєте агресора?

Четвертий рік війни на сході України, Росія – визнаний агресор. Економічні санкції проти РФ давно ввели Європа та США, в Україні теж існує свій санкційний список проти російських компаній, втім насправді їхньому бізнесу в нашій країні затишно і комфортно.
 Фірми з країни-агресора заправляють автомобілі українців, забезпечують зв’язком, годують, розважають, одягають нас – звісно, добряче на цьому заробляючи. Йдеться про мільярди доларів. 


 "Державних кроків щодо російського бізнесу здійснено не було, тиск зберігався зі сторони населення", – розповів політолог Микола Давидюк.

 Популярне:“4,5 тис. доларів боргу…”: Стало відомо, скільки повинен сплатити кожен працюючий українець

За назвою Carlo Pazolini криється російська компанія; спортивний "Спортмастер" та O'Stin – теж росіяни за походженням.  Поївши, також можна випадково збагатити казну Росії: до таких закладів належать "Євразія", "Кофе Хауз". Андрій Новак, економічний експерт, розповів, що досі в Україні працюють банки РФ, серед яких: "Сбербанк", ВТБ і "Альфа-Банк".

До п'ятірки топів також належить і нафтогазовий російський бізнес: ТНК, "Лукойл", які провели ребрендинг. Крім того, ТРЦ Ocean Plaza належить російським компаніям. Його особисто відкривав приятель Путіна Аркадій Ротенберг. Після анексії Криму та війни на Донбасі в олігарха почалися фінансові проблеми через санкції ЄС та США. Тож Ротенберг переписав частину корпорацій на сина Ігоря. Також, за словами політологів, бізнес родини Ротенбергів постачає патрони російській армії.


                         



Коментарі