Головні Новини
Подобається

Іноземні ліки можуть суттєво здешевшати

07/12/2017
Іноземні ліки можуть суттєво здешевшати

Нові іноземні медичні препарати в Україні повинні стати дешевшими, оскільки процедура їх реєстрації в країні істотно спрощується і, відповідно, вони помітно знижуються в ціні

Про це повідомила директор Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я України Тетяна Думенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ціна істотно відрізняється – на порядок. Якщо порівняти вартість процедури реєстрації генеричного лікарського засобу, то це майже в 10 разів вище, ніж спрощена процедура, про яку ми говоримо", – зазначила чиновник.

За її словами, вартість процедури реєстрації ліків є у відкритому доступі на сайті відомства, тому можна легко простежити, як змінюється її вартість у разі, якщо не проводяться дослідження з тих препаратів, які вже зареєстровані і пройшли всі необхідні процедури в розвинених країнах.

При цьому в.о. голови МОЗ Уляна Супрун додала, що раніше процедура реєстрації іноземних ліків в Україні могла тривати від 3 місяців до 2-3 року, що вкупі з корупцією часто відлякувало постачальників від українського ринку.

Популярне: Відпустка для догляду за дитиною: як правильно оформити і які права мають батьки

Нагадаємо, Рахункова палата України встановила порушення на десятки мільйонів гривень в діях МОЗ України, очолюваному Супрун, при закупівлі ліків за кошти держбюджету. Про це написала народний депутат України, голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець у Facebook.

 


                         



Коментарі