Без категорії
Подобається

Перевага чи жорстокість? Російська армія використовує тактику “гарматне м’ясо” – Ідуть по трупах, не рахуючись із втратами

29/04/2024
Перевага чи жорстокість? Російська армія використовує тактику “гарматне м’ясо” – Ідуть по трупах, не рахуючись із втратами

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо

У Росії продовжується прихована мобілізація, яка і не припинялася. Багатьох змусили підписати контракт з Збройними Силами РФ, обіцяючи їм гроші. Але цей контракт для більшості стає квитком в один кінець, оскільки окупанти не звертають уваги на втрати на полі бою. “Гарматне м'ясо” – це їхня головна перевага на фронті. Про це заявив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук у виступі на одному з телеканалів.

“Жива сила, а також авіація, — це ті єдині переваги, які сьогодні є у Російської Федерації. І вона на цьому етапі війни досить успішно ними користується”, — розповів Братчук.

Також Сергій нагадав, що в Росії відбувається прихована мобілізація.

“Мобілізація в Росії не припинялася. Багатьох заманили рублем на цей контракт, який є квитком в один кінець. Адже втрати, які сьогодні озвучені й нашими колегами з Британії, й Інститутом вивчення війни, й іншими структурами, насправді на порядок вищі. У будь-якому разі під час бою порахувати, скільки знищено особового складу, до одиниці, неможливо. Тим паче росіяни своїх не рахують. Вони йдуть по трупах у буквальному сенсі цього слова”, — зазначив спікер.

Згідно з висловлюванням Братчука, всі доступні резерви, які окупанти можуть мобілізувати, вони негайно вводять у бойову дію.

“На напрямку Часового Яру ворог кинув у бій щонайменше чотири бригади особового складу. Сьогодні цей людський резерв у ворога є. Але він не є нескінченним. У будь-якому разі Росія зазнає зокрема ресурсних втрат. І йдеться не тільки про особовий склад”, — сказав Сергій Братчук.

Братчук підкреслив, що зброя від партнерів, союзників із Америки та Європи, набагато більш технологічна, ніж у росіян, яка в основному спирається на радянські зразки техніки та озброєнь. Його думка полягає в тому, що західне озброєння — ключовий фактор, що може змінити філософію війни, створюючи нові можливості для стратегічного мислення.

“Приблизно так ситуацію на полі бою вже змінили сьогодні наші дрони. Якщо згадувати про Херсонський напрямок, про який не так багато сьогодні говорять, то саме наша артилерія і дронові війська нині допомагають утримувати плацдарми на лівому березі Дніпра. Це одна з формул нашого успіху, вона чітка і зрозуміла. Нам на один день хоча б треба бути за ресурсами більш стійкими, більш мужніми, ніж Російська Федерація”, — резюмував Братчук.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях

Варто зазначити, що раніше Сергій Братчук розповів, що ситуація на фронті загострюється. Російським окупантам вдалося просунутися на Авдіївському напрямку і закріпитися в частині селища Очеретине Донецької області, але воно перебуває під вогневим контролем українських військових. Наразі армія РФ зосередила всі сили та засоби в Донецькій операційній зоні, тому наразі тривають важкі бої.

“Ситуація на фронті сьогодні дуже складна. Якщо ми говоримо про Донецьку операційну зону, Донецький фронт, умовно назвемо його так, це найскладніша ділянка лінії бойового зіткнення. Ворог використовує авіацію, має перевагу в кількості особового складу, бойової техніки, боєприпасів. Противник досить вдало вибрав “таймінг” для того, щоб здійснювати своє просування”, — сказав Братчук.

Експерт відзначив, що відсутність підтримки від партнерів суттєво позначилася на обороноздатності українських військових підрозділів. Однак завдяки мужності та відваги українських військових вдалося максимально втримати фронт.

“Ми бачимо заяви деяких так званих міжнародних експертів про те, що нібито Збройні сили України виснажені, втратили черговий населений пункт. Але варто говорити про те, що Росія використовує свою тактику “випаленої землі”. Продовжує на найжорсткіших ділянках фронту використовувати авіаційне озброєння, авіабомби — те, що допомогло їм протиснути Авдіївський напрямок, захопити Авдіївку. І, власне, це ж триває на Бахмутському напрямку, в районі міста Часів Яр”, — каже речник.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі