Економіка України
Подобається

Пільги із земельного податку хочуть скасувати

18/10/2017
Пільги із земельного податку хочуть скасувати

Народні обранці пропонують скасувати пільги на сплату земельного податку для фізичних осіб. Мовляв, його сплата для громадян не обтяжлива. А із землі можна мати непоганий врожай, що покриє витрати.

Популярне: Водії мусять знати! В Україні вводять нові штрафи, назвали цифри

Такі норми містяться в законопроекті «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни пільг на сплату земельного податку для фізичних осіб)» (№7184) . Документом передбачається виключити з Податкового кодексу ст.281 «Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб».

Цією статтею, зокрема, передбачено звільнення від сплати цього податку:

інвалідів першої і другої групи;

фізосіб, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

пенсіонерів (за віком);

ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

фізосіб, визнаних законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В пояснювальній записці йдеться, що пільги мають корупційну складову, натомість люди мають отримувати достойну заробітну плату. Крім того, зазначає автор, сума податку незначна для кожної окремої людини, але в цілому для села, громади це буде серйозним поповненням до місцевого бюджету.

«Коли мова йде про землю, то при раціональному її використанні на ній можна вирощувати великі врожаї, які будуть давати значні прибутки», – вважає автор.

Як зазначено у пояснювальній записці, реалізація положень законопроекту призведе до значного поповнення місцевих бюджетів та сприятиме соціально-економічному розвитку сільських регіонів, сільських громад, розвитку їх інфраструктури.


                         



Коментарі