Без категорії
Подобається

РФ готує великий наступ на півдні?! ЗСУ розкрили правду: Загроза для Херсонщини реальна?

26/04/2024
РФ готує великий наступ на півдні?! ЗСУ розкрили правду: Загроза для Херсонщини реальна?

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо.

Начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук під час брифінгу повідомив, що російські війська продовжують намагатися завдати максимальних втрат українським військам на півдні України.

На лівобережжі Дніпра ознак створення великих наступальних угруповань росіян поки немає. Проте росіяни не припиняють спроб вибити Збройні сили України з їхніх позицій на лівобережжі Херсонщини.

"Якщо брати лівобережжя, це не є для нього пріоритетним напрямком. Як бачите, основні події відбуваються на іншому театрі бойових дій. Сказати, що ми бачимо ознаки створення наступальних угрупувань на цьому напрямку, я поки не готовий. Принаймні підтвердженої інформації я не отримував", – розповів Дмитро Плетенчук.

Речик також підкреслив, що на Херсонщині російські війська намагаються витіснити українських захисників з позицій на лівому березі Дніпра. Незважаючи на постійний тиск окупантів, українська морська піхота та інші підрозділи Збройних Сил утримують свої позиції.

"Не рахуючись зі своїми втратами, вони намагаються утримати там свої позиції. Не можна сказати, що там є якась динаміка, але там продовжує страждати цивільне населення – села на правобережжі та обласний центр", – поділився військовий.

За його словами, російські війська не припиняють спроб завдати максимальних втрат українським військам на півдні України. Водночас окупанти збільшили наявність своєї авіації та розвідувальних дронів в акваторії Чорного моря, зокрема літаків Су, МіГ, Ан і навіть застарілих Бе-12. Таким чином ворог намагається компенсувати неможливість виходу в море.

"Це і Херсонщина, і Миколаївщина, чиї південні околиці періодично страждають від застосування дронів та обстрілів з Кінбурну, це й Одеса, яку атакують із застосуванням також і ракетної зброї. Ворог переслідує цілі знищення інфраструктури, не полишає спроб пошуку та знищення місць дислокації військових підрозділів", – розповів речник.

Варто зазначити, що Плетенчук каже, що Збройним силам України вдається ефективно знищувати ворожі дрони, але гірше – ракети. Наразі відчувається проблема в нестачі комплексів протиповітряної оборони, через що Росії вдається час від часу влучати, зокрема, по цивільній інфраструктурі та житлових будинках Одещини. Однак це питання обговорюється на найвищому рівні.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Варто додати, що на двох напрямках – Херсонському та Оріховському – окупаційна російська армія за минулу добу втратила ще понад сотню солдатів, але не полишає намірів вибити Збройні сили України з позицій. Водночас за даними українських військових, спостерігалось певне зменшення кількості безпілотних розвідників.

"На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 1 штурм в районі Старомайорського. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, було 4 марні штурми в районі Кринок. Зазнавши втрат, противник відійшов на свої вихідні позиції. Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій", – повідомили у Силах оборони півдня України.

Також відомо, що Сили оборони завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримано підтвердження, що на двох напрямках поменшало на 103 окупанти та 32 одиниці озброєння та військової техніки – 16 одиниць автобронетехніки, 11 гармат, 3 міномети, 2 човни. Також знищено 2 місця зберігання боєприпасів та пункт управління БпЛА.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі