Без категорії
Подобається

Без Росії!? Блінкен у Китаї: Нові відомості про зв’язки Пекіну та Москви

26/04/2024
Без Росії!? Блінкен у Китаї: Нові відомості про зв’язки Пекіну та Москви

Привіт! Це Корупція Ексклюзив, Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо

Ентоні Блінкен, держсекретар США, прибув до Китаю. Головним завданням його візиту може бути здобуття нейтралітету Сі Цзіньпіна у відносинах з Росією, адже з'являється інформація про налагодження тісних відносин між Пекіном та Москвою.

Про це зазначив політолог Володимир Фесенко, зауваживши, що варто мати на увазі, що великих публічних заяв від візиту не слід очікувати, оскільки його цілі націлені на досягнення результатів у важливих питаннях, що потребують часу. Фесенко підкреслив, що у широкому контексті, основною метою США є збереження балансу конструктивних відносин з Китаєм.

“Американці намагаються стримати Китай від агресивних дій проти Тайваню та від прямої військової допомоги Росії. США хоче, щоб Китай своєю торгівлею із Росією не посилювали її, а навпаки сприяв поступовому завершенню війни на якихось компромісних умовах”, – наголосив він.

Китай і США відчувають потребу у встановленні балансу у своїх торговельно-економічних відносинах. Це є однією з причин запланованого візиту Блінкена.

“Я думаю, головне завдання його візиту – утримати Китай в умовно нейтральному статусі, щоб той більше турбувався про свої економічні відносини із США та Європою”, – зазначив політолог.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Варто зазначити, що Америка застосовує санкції проти китайських банків, але не масштабні. Це поодинокі попередження, що дають ефект.

“Ті великі китайські банки, які хочуть працювати у Сполучених Штатах Америки та Європі, в основному дотримуються санкційного режиму. Росія через це має великі проблеми. Окупанти змушені вести свою торгівлю з Китаєм через не найкращі китайські банки”, – підкреслив політолог.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш Телеграм канал та сторінки в фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі