Без категорії
Подобається

Шольц наполягає на допомозі Україні!? Система Patriot: Коли ми її отримаємо?

23/04/2024
Шольц наполягає на допомозі Україні!? Система Patriot: Коли ми її отримаємо?

Привіт! Це Корупція Ексклюзив, Ставте лайк,  коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо.

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб Сполучені Штати Америки надали Україні ще хоча б одну систему протиповітряної оборони Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі протиповітряної оборони.

Кампанія тиску Берліна на свого трансатлантичного союзника є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів по НАТО і ЄС збільшити допомогу Україні в галузі протиповітряної оборони.

Упродовж цього тижня Німеччина буде продовжувати брати на себе ініціативу у вправі тиску на своїх європейських партнерів, включаючи Францію та Італію, з метою оцінки їхнього потенціалу у спільних діях. Німеччина буде акцентувати увагу на тому, що кожна країна може внести унікальний внесок у вирішенні викликів та перешкод, які стоять перед Європейським Союзом.

Підтискання з боку Німеччини – це в своєму роді зміна курсу Шольца, чий уряд після вторгнення Росії часто зазнавав критики за зволікання з поставками зброї. Німецький лідер, як і раніше, противиться відправці Києву ракет великої дальності Taurus, стверджуючи, що такі поставки ризикують зробити країну учасником воєнного конфлікту.

Але Шольц очолив зусилля з відправлення більшої кількості Patriot та інших систем протиповітряної оборони в Україну, оскільки країна, яка постійно відчуває на собі наслідки війни, зазнає дедалі частіших атак, що руйнують її енергетичну інфраструктуру та міські центри.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Варто зазначити, що віцеканцлер і міністр економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччини Роберт Габек, який нещодавно відвідав Україну, назвав «надзвичайно великою кількість безпілотників і ракет», націлених на Україну, і тому засоби протиповітряної оборони є однією з найбільш нагальних потреб поряд з артилерійськими боєприпасами.

«Якби американці могли надіслати нам системи Patriot, це б дуже допомогло», – наголосив Роберт Габек.

До слова, протягом останніх тижнів зафіксовано значне зростання частоти повітряних атак Російської Федерації на міста та об'єкти інфраструктури в Україні.

Масові ракетні обстріли з боку Російської Федерації призвели до виснаження українських систем протиповітряної оборони, надаючи російським військам можливість завдати значної шкоди. Ця шкода охопила не лише військові об'єкти, але й цивільну інфраструктуру, зокрема теплоелектростанції та теплоелектроцентрали.

У зв'язку з критичною ситуацією, що склалася, президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що для ефективного захисту повітряного простору країни необхідно всього 25 американських зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Варто згадати, що всього у світі є близько 100 вільних Patriot.

Першою на заклик України про допомогу із системами протиповітряної оборони відгукнулася Німеччина. Німецька влада провела інвентаризацію своїх запасів і активувала пошук додаткових систем по всьому світу.

У результаті цих зусиль Німеччина ухвалила рішення передати Україні ще одну систему Patriot.

Важливо відзначити, що в Україні наразі акцент не тільки на Patriot, але й на системах типу Samp-T, які також мають здатність збивання балістичних ракет. Тому проводяться переговори щодо отримання двох батарей Patriot та однієї батареї Samp-T.

"Всі батареї Patriot зрештою залежать від рішення США, бо це американська система. Ми достеменно знаємо, де і що знаходиться. Зараз йдуть активні переговори про 2 батареї Patriot та одну батарею SAMP-T", – зауважив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що якби зараз була готовність країн, які мають ці системи, нам їх передати, то це було б питання тижнів і Україна б могла їх отримати.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш Телеграм канал та сторінки фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі