Без категорії
Подобається

Ворог не полишає спроб захопити Часів Яр?! Жданов розповів чому це важливо для них

20/04/2024
Ворог не полишає спроб захопити Часів Яр?! Жданов розповів чому це важливо для них

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо.

Наразі одна з головних цілей російських окупантів – захоплення стратегічно важливого населеного пункту Часового Яру, розташованого на території Донецької області в Україні. Російські війська вдаються до різноманітних стратегій та тактик, включаючи використання старих військових прийомів, для досягнення цієї мети. Експерт з військових питань, Олег Жданов, підкреслив, що Росія продовжує намагатися штурмувати позиції у напрямку Часового Яру. Наразі ситуація там надзвичайно складна, зіткнення з ворожими силами не припиняються. Російська агресія розгортається з особливою інтенсивністю, зокрема через намір досягти успіху до 9 травня.

Усе буде залежати від ситуації, яка складеться на флангах. Навіть у випадку прямого втручання росіян у боротьбу за цей населений пункт, необхідно взяти до уваги інші ключові аспекти, що розгортаються на околицях.

"Оборона Часового Яру буде залежати від флангів. Росія, як завжди, використовує старий німецький прийом – "кліщі". Прорив з флангів, напівоточення, а потім максимальне вогневе ураження в напівоточенні", – розповів Жданов.

Жданов вважає, що Путіну як диктатору надзвичайно важливо, щоб окупанти продовжували своє переміщення в Україні. Це стає ключовим елементом його політичного наративу перед російським народом, де він намагається утверджувати свою легітимність та виправдовувати величезні втрати, які зазнають окупанти. Він потребує постійного підтвердження "необхідності" військової операції, адже це стає частиною його маніпулятивного контролю над масовою свідомістю.

"Йому немає різниці, чи це Бахмут, чи інший населений пункт. Йому важлива назва, щоб згадати її під час чергової промови. На мій погляд, їм потрібен не стільки Часів Яр, скільки обґрунтування перед населенням оцієї всієї навали. Знову повертаємось до соціальних настроїв. На сьогодні деякі росіяни ставлять питання – а навіщо взагалі ця "СВО" почалася? Чому її ще не закінчили? Їм потрібно зараз хоч щось захопити", – зауважив Олег Жданов.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Варто зауважити, що російські окупанти не полишають спроб захопити Часів Яр саме для подальшого наступу на Краматорськ, Слов'янськ та Костянтинівку. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко. Він зазначив, що росіяни все ще мають намір вийти на адміністративні кордони Донецької області.

"Ворог із флангів, особливо в районі Іванівського, Андріївки, Кліщіївки намагається перехопити ініціативу. Це пов'язано з Часовим Яром. Ворог намагається відсунути наші війська на тому напрямку, де ми свого часу звільнили територію. Наступаючи на Часів Яр, для ворога вкрай важливо зробити плацдарм для наступу як по флангах, так і в лоб", – каже Іван Тимочко.

Тимочко чітко підкреслив, що після окупації Часів Яр російські війська планують продовжити наступ у двох напрямках. На північному напрямку їх метою буде захоплення районів Краматорська та Андрушівки, а на південному – досягнення міст Вугледар, Курахове та Покровськ, з метою остаточного захоплення адміністративних кордонів Донецької області. Ці дії є частиною стратегічного плану росіян, спрямованого на подальше розширення контрольованої території за рахунок порушення міжнародного права та загрози суверенітету України.

Наразі Часів Яр під контролем України, проте наступні місяці будуть надзвичайно складними, адже навіть попри великі втрати росіян, вони не планують відступати. Тому важливо розуміти що цей етап є вирішальним.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі