Без категорії
Подобається

Ситуація складна! РФ штурмує: розвиток подій небажаний. ЗСУ стримують!

30/03/2024
Ситуація складна! РФ штурмує: розвиток подій небажаний. ЗСУ стримують!

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтеся. Ми починаємо

У місті Часів Яр Донецької області наразі виникла складна ситуація, оскільки війська РФ здійснили вторгнення на його околиці та успішно захопили ключові висоти. 

Про це повідомив аналітик Роман Погорілий, співзасновник проекту DeepState, який засудив такі дії і підкреслив небажаність такого розвитку подій.

Це погано, цього не можна було допускати, – наголосив експерт.

За словами експерта, контроль над цими висотами надає окупантам перевагу у веденні військових операцій, а також контроль над територією через вогневу підтримку. Військовослужбовці РФ зосередили свої сили біля Часового Яру через успіхи, які вони досягли, стверджує Погорілий. 

Як тільки вони бачать успіх на певній ділянці, туди стягуються сили. Часів Яр обстрілюється з авіації та з артилерії. Відповідно, вони почали все рівняти з землею, – каже аналітик.

Окрім того, Погорілий розповів, що тривають важкі бої в Іванівському, де ЗСУ намагаються стримати просування ворога, який становить загрозу для цього населеного пункту.

Вони зайшли на висоти на північ від Іванівського, там тривають дуже важкі бої, адже не можна давати ворогу просуватися. Якщо вони просунуться ще більше на північ, отримають вогневий контроль із висоти. Відповідно, перекриватимуть логістику і саме наше угруповання опиниться під загрозою, – підсумував експерт.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях

Аналіз звіту ISW підтверджує просування окупантів у Донецькій області біля Бахмута, Авдіївки та тимчасово окупованого Донецька. На тлі позиційних боїв війська РФ трохи продовжують свій рух на захід від Бахмута. Геолокаційні знімки за 26 березня показали обмежений рух окупантів у межах селища Іванівського.

Також зазначається, що позиційні бої тривають на заході від Бахмута, у районах Часового Яру, Нового, Іванівського, а також на південний захід від Бахмута, поблизу Кліщіївки та Андріївки. Російські війська також трохи продовжують свій рух на південний захід від окупованого Донецька на тлі позиційних боїв у цьому районі станом на 29 березня. Геолокаційні кадри за 28 і 29 березня підтверджують, що війська країни-агресора трохи продовжили свій рух на північ від Новомихайлівки.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся


                         



Коментарі