Без категорії
Подобається

Вони це зробили! ЗСУ мочать: корабель “Іван Хурс” – затоне!

26/05/2023
Вони це зробили! ЗСУ мочать: корабель “Іван Хурс” – затоне!

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео

У РФ заявили, що судно, за їхніми даними, нібито не зазнало жодних пошкоджень. Проте, за даними журналістів, російський розвідувальний корабель "Іван Хурс" отримав пошкодження корпусу та обладнання усередині судна.
Російський корабель у Чорному морі зазнав серйозних пошкоджень внаслідок атаки морськими дронами. Також внаслідок пригоди є жертви серед екіпажу. Про це повідомляє видання "Суспільне" з посиланням на власні джерела.

Наразі є вірогідність того, що розвідувальний корабель "Іван Хурс" затоне. 

Що стосується ремонту атакованого плавзасобу, то він може зайняти щонайменше півроку. Зважаючи на ситуацію альтернатив у рф не так вже й багато.

Удар, зокрема, припав на системи наведення ракет, які є необхідними для бойових кораблів російського флоту.

Інформацію щодо розвідувального корабеля Чорноморського флоту РФ "Іван Хурс", який атакували безпілотники, прокоментував Микола Маломуж
"Так само знищили в Білорусі літак (російський літак ДРЛО А-50), тоді була розбита антена, серцевина літака, який вів потужну електронну боротьбу, проводив наведення ракет, включаючи "Кинджали". Тому його нейтралізація була дуже ефективною . Так само були проведенІ заходи з цього корабля", - зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ генерал армії України, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.
Експерт додав, про особливості російського корабля "Іван Хурс" є його потужна система електронного стеження, наведення ракет та електронної боротьби з українськими дронами. Він був надзичайно важливим для ворога, фактично був "очима Чорноморського флоту Російської Федерації".

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Максим Паламарчук в інтерв'ю Radio NV пояснив, наскільки втрата цього корабля вагома для Чорноморського флоту.

Відповідаючи на запитання, чи справді можливо, що цей корабель розташований біля Босфору і морська піхота України здатна дістати до нього дронами експерт відповів, що теоретично це можливо, але краще обережно ставитися до інформації з російських джерел.

«Враховуючи незрозумілу ситуацію з зерновою угодою, то ці заяви можуть бути використані для звинувачень України, аби зірвати цю угоду, хоча звісно на війні можливо все», – зазначив він.

За його словами, насамперед унікальність цього корабля полягає у кількості екземплярів, адже кораблів цього проєкту побудовано лише два і цей корабель опинився у Чорному морі до певної міри випадково.

«Річ у тому, що попередні потреби російського Чорноморського флоту забезпечував розвідувальний корабель «Лиман» (розвідувальний корабель радянського проєкту 861, за класифікацією NATO), але в 2017 році неподалік від Босфору він також потонув, унаслідок зіткнення із судном-скотовозом, який перевозив худобу під прапором Того…», – пояснив експерт.

Він зазначив, що у цілому це розвідувальне судно і на ньому не встановлено озброєння, але вся його маса віддана на різні сенсори, датчики і системи зв’язку, які дозволяють вести за допомогою цього розвідку у різних діапазонах, зокрема радіорозвідку, перехоплення комунікації тощо.

«Враховуючи місце перебування корабля, то навіть якщо він за кимось і шпигував, то скоріше, щоб бути в курсі подій щодо виборів у Туреччині, але звісно це потужний засіб розвідки який збирає багато інформації, однак якої саме – невідомо», – розповів Максим Паламарчук.

Нагадуємо, 24 травня низка російських телеграм-каналів повідомили, що в районі берегів Туреччини розвідувальний корабель РФ проекту 18280 "Іван Хурс" атакували невідомі безпілотники. Тоді зазначалося, що нібито атаку відбили.

Згодом військовий кореспондент Андрій Цаплієнко опубив відео, на якому, ймовірно, і записана та сама атака, під час якої було підбито корабель "Іван Хурс". На кадрах видно, що до корпусу корабля-розвідника Чорноморського флоту потрапив щонайменше один безпілотник.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі