Військові
Подобається

Успішна операція під Бахмутом: британська розвідка

29/03/2023
Успішна операція під Бахмутом: британська розвідка

Сьогодні Бахмут – фортеця. Наші Збройні Сили України намагаються відбити росіян якнайдальше, але вороги не мають жалю та готові йти на все, аби повністю окупувати українське містечко.  

Збройні сили України відтіснили російських найманців "Вагнера" від однієї з ліній постачання Бахмута. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, пише "Європейська правда".  Повідомляється, що у Бахмуті тривають бої, хоча російські обстріли зменшилися порівняно з останніми тижнями. "Одним з ключових досягнень останніх українських операцій, ймовірно, стало відтіснення російських бойовиків групи "Вагнера" від дороги 0506", – йдеться в огляді.  Ця другорядна сільська дорога (з’єднує Часів Яр та Хромове) стала критично важливою лінією постачання для українських захисників.

Раніше "Вагнер" знаходився на відстані кількох сотень метрів від неї. Також вказується, що 26 березня російські ЗМІ заявили, що "Вагнер" взяв під повний контроль заводський комплекс "Азом" на північ від центру Бахмута, однак за цю територію, ймовірно, досі ведуться бої, як і протягом останніх двох тижнів. "Оскільки "Вагнер" підтвердив, що відпустив щонайменше 5000 бойовиків, набраних з ув'язнених (які відвоювали встановлений термін.), нестача особового складу, ймовірно, перешкоджає російським наступальним зусиллям у цьому секторі", – йдеться в огляді.  Російські війська зазнають значних втрат у бронетехніці під час спроб оточити Авдіївку та не мають там значного прогресу.  Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, пише "Європейська правда".  

Як зазначено в огляді, останніми днями Росія продовжує приділяти пріоритетну увагу операції з оточення Авдіївки. Однак російські сили досягли лише незначного прогресу ціною великих втрат у бронетехніці.  Зокрема, російський 10-й танковий полк, ймовірно, втратив більшу частину своїх танків під час спроби оточити Авдіївку з півдня.  Важливо сьогодні підтримувати наших військових і донатити на армію, оскільки вони потребують там якнайбільшої підтримки від нас.

 


                         



Коментарі