Без категорії
Подобається

Героїчна оборона Бахмута! ЗСУ змогли сьогодні зробити дещо на півночі міста

15/03/2023
Героїчна оборона Бахмута! ЗСУ змогли сьогодні зробити дещо на півночі міста

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео

Українські військові продовжують героїчно обороняти Бахмут від російських окупантів. Ворог намагається наступати з декількох боків та оточити місто.

Бахмут наразі – епіцентр війни Росії з Україною. Що відбувається у місті Ганна Маляр – заступниця міністра оборони – розповіла в ефірі телемарафону.

Маляр повідомила, що окупанти намагаються просуватися біля Бахмута. Мета загарбників – оточити місто з декількох боків та захопити його. Водночас завдяки героїзму та мужності воїнів ЗСУ є позитивна динаміка для України.

Заступниця міністра оборони зауважила, що на Півночі Бахмута сталося дещо хороше. Розкривати деталі наразі не можна. Водночас українські військові роблять усе, аби окупантам не вдалося реалізувати свої плани.

Маляр наголосила, що бої за місто – це процес.

Ситуація у Бахмуті була пріоритетом під час засідання Ставки 14 березня. Володимир Зеленський оголосив, що напрям треба посилювати, а загарбників – максимально знищувати.

Маляр розповіла, що сенс оборони Бахмута – величезний. Саме там зменшуються наступальні можливості Росії. Щодня воїни ЗСУ ліквідовують чимало живої сили та техніки ворога. Дуже важливо – довіряти рішенням українських військових.
Ситуація в Бахмуті вже котрий тиждень поспіль залишається дуже складною. Ворог не відступає і продовжує атакувати. Але українські захисники героїчно дають відсіч окупантам, утримуючи місто-фортецю.

За словами полковника ЗСУ в запасі, військового експерта, льотчика-інструктора Романа Світана, окупанти просуваються по Півночі та Півдню Бахмута, проте на невелику відстань – 100 – 200 метрів.

Він наголосив, що українські частини також підтягнуті до міста і нещодавно добре відпрацювали наші танкісти по Півдню Бахмута.

Вийшли декілька наших батальйонів та організували танкову "карусель". Російським військам, що просувались по Півдню міста та намагались перерізати нашу дорогу до Костянтинівки, було "весело",
– підкреслив Світан.

Полковник ЗСУ розповів, що на Півночі окупанти просунулись на "Завод кольорових металів".

"Зараз наші частини їх там ганяють і "виколупують" їх зі 100-метрової глибини. Потягнуло росіян до центру Землі", – зауважив він.

Також повідомив, що також окупанти намагаються просунутись в районі Бахмута у бік Слов'янська.

Але вони бояться рухатись далі, бо дуже відірвалися, і тепер ці частини можуть відсікти наші захисники і взяти в оперативне оточення,
– пояснив військовий експерт.

Роман Світан наголосив, що в Бахмуті важко, але наші воїни стоять і тримають місто.

Який план окупантів щодо Бахмута

Заступник командира 3 окремої штурмової бригади нагадав, що Бахмут є фортецею в прямому сенсі цього слова. Це стосується як укріплень, так і захисту міста.

Тому єдиний логічний план, який існує в противника, – це оточити фортецю для того, щоб без прямого бою, скажімо так, позбавити всіх логістичних сполучень,
– заявив Кудряшов.

Тобто, за його словами, коли ворог не може захопити фортецю, то намагається взяти її в облогу. Тому всі основні бої наразі ведуться за логістичні сполучення.

Як росіяни діють у Бахмуті

Кудряшов розповів, що ворог застосовує хвильові атаки та здійснює обстріли, намагаючись взяти під контроль логістичні сполучення.

Але наразі це йому не вдається,
– наголосив майор ЗСУ.

За його словами, ситуація нині гостра та напружена, але перебуває під повним контролем Збройних Сил України. Тож логістичні сполучення функціонують, а Сили оборони вдало відбивають атаки ворога, що дається не просто так.

Воїни ЗСУ, додав він, застосовують маневрену оборону, аби не лише завдати максимального ураження ворогу, а й зберегти наш особовий склад.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал та фейсбук тик ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі