Без категорії
Подобається

Друга хвиля мобілізації в РФ! Путіну треба більше “гарматного м’яса”: у Росії хочуть набрати в армію ще 400 тисяч людей

15/03/2023
Друга хвиля мобілізації в РФ! Путіну треба більше “гарматного м’яса”: у Росії хочуть набрати в армію ще 400 тисяч людей

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео

Від вересня 2022 року у Росії триває так звана "часткова мобілізація", адже відповідного наказу про її припинення не було. Хоча в Кремлі зазначають, що він і не потрібен. Разом з тим всі дані вказують на те, що Путіну бракує живої сили, тому він планує набрати в армію ще 400 тисяч контрактників.

Як зазначають ЗМІ, з 1 квітня 2023 року на території Росії розпочнеться друга хвиля набору контрактників до армії. Слід сказати, що для цього навіть міноборони ворожої держави розіслало в регіони документи, у яких йдеться про кількість людей, яких потрібно призвати на службу.

У Кремлі все заперечують

Найімовірніше, "стахановські завдання" з набору людей у російську армію виконуватимуть військові комісаріати та губернатори регіонів. Скажімо, у Челябінській та Свердловській областях їм потрібно відправити на загибель близько 10 тисяч осіб, а у Пермському краї – 9 тисяч.

Ба більше, жителі Воронезької області скаржилися на те, що від середини лютого їм активніше почали вручати повістки. Влада регіону намагалася це пояснити тим, що потрібно "винятково актуалізувати даних військового обліку".

Окрім того, речник президента Росії Дмітрій Пєсков, взагалі, поспішив запевнити, що керівництво держави не планує ніяких додаткових мобілізаційних заходів.

У Кремлі немає таких обговорень,
– сказав головний рупор меседжів Путіна.

Хай би там що не говорили в Москві, однак реальність така, що Збройні Сили кожного дня дають прочуханки окупантам. Тому й не дивно, що "другій армії світу" потрібно більше живої сили.

Путін хоче підняти призовний вік
Згадаємо до цієї теми, що президент ворожої держави Володимир Путін підтримав пропозицію міноборони Росії щодо збільшення призовного віку до 30 років. Водночас в ISW констатували, що така ініціатива має на меті залучити до війни проти України якомога більше людей.

Поступове підвищення мінімального призовного віку означає, що трирічні групи потенційних російських призовників фактично отримають відстрочки на три, два і один рік кожна.

Кремль, можливо, намагається захистити нове покоління росіян від демографічних і соціальних наслідків виснажливих бойових дій в Україні, зосередивши ці наслідки на одному поколінні росіян. Часові рамки, наведені для скорочення призовного віку, можуть також свідчити про те, що Кремль не очікує, що війна в Україні триватиме довше, ніж наступні 3 роки,
– кажуть аналітики.

Запропоноване розширення призовного віку є ще одним додатковим кроком до створення Збройних сил, який є значно меншим за повну мобілізацію, і вказує на те, що Кремль все ще вкрай негативно ставиться до перспективи повної мобілізації.

Що відомо про підвищення призовного віку у Росії

Законопроєкт передбачає негайне підвищення максимального призовного віку з 27 до 30 років, а мінімального – з 18 до 21 року з щорічним збільшенням на один рік у період з 2024 по 2026 роки.

Шойгу запропонував підвищення призовного віку на засіданні колегії міністерства оборони Росії 21 грудня 2022 року, і з того часу російські чиновники робили неоднозначні заяви щодо того, чи буде це підвищення стосуватися майбутніх призовних циклів навесні та восени 2023 року.
Додамо, що у вересні 2022 року в Росії розгорнули часткову мобілізацію, внаслідок чого в армію окупантів призвали сотні тисяч абсолютно не боєздатних чоловіків. На їхню підготовку іноді не виділяли навіть 2-х тижнів.

Разом з тим зауважимо, що, ймовірно, у перший місяць "часткової мобілізації" в Росії, що триває уже від 21 вересня 2022 року, військкомати набрали у лави армії близько 300 тисяч людей.
Хоча слід сказати, що дуже орієнтовні дані та базуються вони на тому, про що говорили "високопоставлені чиновники" у Кремлі. Підтверджень їхніх слів у документальному вигляді досі немає.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал та фейсбук тик ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі