Військові
Подобається

Як новітня зброя допомагає у підготовці до контрнаступу. Коли ЗСУ перейдуть у нову фазу наступу – прогноз від Грабського.

30/01/2023
Як новітня зброя допомагає у підготовці до контрнаступу. Коли ЗСУ перейдуть у нову фазу наступу – прогноз від Грабського.

На початку весни – у другій половині літа, українські військові зможуть перейти до нового масового контрнаступу для визволення тимчасовоокупованих територій нашої держави. Такий прогноз дав військовий експерт Сергій Грабський, сьогодні, 30 січня, у ефірі телеканалу FREEДОМ. Та розповів як впливає постачання новітньої зброї на виконання військових операцій.

Експерт зазначив, що армія окупантів дедалі більше втрачає мотивацію у боротьбі зі Збройними силами України, тим самим не здатна нормально оборонятися по всій лінії фронту, тоді як наші військові отримуючи новітнє озброєння готові щодня вступати в бій, щоб визволити кожен сантиметр нашої землі.

“Найголовніше — ми постійно отримуємо зброю, боєприпаси, які дозволяють нам як мінімум підтримувати той стан, у якому ми зараз перебуваємо. І, безумовно, зараз уже розглядається питання щодо створення нових ударних угруповань, які дадуть нам змогу, звичайно, проводити наступ. Звичайно ж, як я говорив, хотілося б мати їх ще вчора, але самі розуміємо, що це малоймовірно. І ми виходимо з тих можливостей, які ми зараз отримуємо”, — сказав Грабський.

Також Він додав, що радянська техніка російських військових значно переважає своєю кількістю, але новітня зброя яка постачається із Європи та Америки – краща за якістю та допомагає виконати нашій армії різні військові операцію. Потрібно тільки більше одиниць цієї зброї, в тому числі і авіації, яка теж за словами Грабського, скоро буде передана Україні, що деякою мірою забезпечить життя мирним громадянам, які страждають від ракетних атак ворога. І також наші захисники зможуть чинити опір сучасними танками, які приїдуть до нас із країн Європи.

“І тут ми спираємося, взагалі, на підтримку Заходу. І навіть із самого початку, якщо відстежити динаміку повномасштабного вторгнення Російської Федерації, можна дивитися, що ця підтримка постійно наростає. І, скажімо так, якщо ми, припустімо, у травні навіть не розглядали питання танків, то зараз уже нібито серйозно усі обговорюють на відкритих майданчиках постачання авіаційної техніки. І як заявив наш президент, йдеться також про необхідність поставок далекобійної ракетної техніки та озброєння для того, щоб ліквідувати не наслідки, а причину. Тобто знищувати вже об’єкти противника, з яких наносяться удари по Україні, знищувати більшу кількість сил і засобів. Тому потенціал, я наголошую, потенціал, тому що кількість ще озброєнь і бойової техніки нам поки що не вистачає для активних наступальних дій, але потенціал, на який ми спираємося, дає мені впевненість сказати, що Україна буде забезпечена озброєнням і бойовою технікою”, — сказав Експерт.

Окремо експерт звернув увагу на те, що існує певна циклічність у постачанні озброєнь і в процесі бойової підготовки. Тому, для того, щоб отримати це озброєння, повинен бути пройдений певний етап підготовки та повинна бути чітко врахована певна одиниця техніки у конкретно зазнеченій задачі.

“Тому що навіть якщо ми повернемося до славнозвісної теми танків, потрібно розуміти, що ці танки для нас є абсолютно новою зброєю. Треба навчитися ще використовувати саме в нашому бойовому плануванні й вписати в наші тактичні та бойові нормативи. Тому об’єктивно, з урахуванням циклів, з урахуванням поставок і процесів навчання військ, ми можемо говорити, що друга половина весни і початок літа можуть стати саме такою віхою в нашій історії, коли українські війська будуть готові до проведення масованих наступальних операцій”, — вважає Грабський.

Якщо дивитись на сьогоднішню ситуацію із постачанням сучасного озброєння, то можна передбачити, що новий контрнаступ буде значно сильнішим, ніж попередні. Українські військові дуже вдало поєднують використання нової зброї у своїх військових тактиках та операціях. Тому сильний військовий, використовуючи сильну зброю, все ближче наближає нас до перемоги!


                         



Коментарі