Військові
Подобається

Терміново! Окупанти намагаються прорвати оборону на Бахмутському напрямку

30/01/2023
Терміново! Окупанти намагаються прорвати оборону на Бахмутському напрямку

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео

Напрямок на Бахмут залишається найгарячішою точкою на сході України. За останню добу окупанти обстріляли Бахмутський напрямок 135 разів з артилеріїї. 

Окупанти несуть втрати. Про це повідомляє речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
Ворог намагається прорвати нашу оборону. Відповідно наші  підрозділи Збройних сил України роблять усе, щоб завдати йому максимальної шкоди й не дати виконати головне завдання,

Мрія росіян – взяти в оточення Бахмут. Від початку року вони погрожували цим, зауважив речник, але нічого не виходило.

"У своїй пропаганді вони дуже любили розповідати про всілякі котли. Але після 2014 року ми змужніли, вивчили свій досвід та досвід ворога, загартувалися у боях, тож і близько не давали це зробити", – наголосив речник ЗСУ.

Під час Соледарської операції, як би вони не розкручували апокаліптичні сценарії, насправді апокаліпсис наступив для них. "Вони втратили тисячі людей, зайшли в руїни й зараз їх там поливають вогнем", – констатував Череватий.

Речник акцентує, що загарбники намагаються досягти хоча б якогось локального успіху на рівні районного центру. З огляду на ретроспективу бойових дій похвалитися їм особливо немає чим.

На сьогоднішній день росіяни хочуть обійти Бахмут з двох боків як з півночі, так і з півдня. Якщо подивитись зведення, то можна  побачити, що фігурує ще й Кліщіївка – це містечко, розташоване південно-західніше Бахмута. Усе це спрямоване на те, щоб перерубати основні логістичні шляхи постачання матеріально-технічних засобів.

"Якщо Благодатне вони візьмуть, то безумовно вони будуть ближчими до цієї мети. Далі буде Парасковіївка – це селище, що теж розташоване неподалік. І з можливим узяттям Парасковіївки ситуація ще більше ускладниться. Скажімо таким чином", – зауважив військовий оглядач.

Полковник Світан зазначив, що Бахмут – непростий як для російського наступу, так і для української оборони. Він розташований у низині, вздовж річки Бахмутка. Західніше Бахмута розташований Часів Яр. А це вже висота, з якої зручно обороняти Бахмут.
 

"Однак і в росіян є така перевага, особливо з півдня, з боку Горлівки. Це так зване Горлівське підвищення. Воно йде від Горлівки на Курдюмівку далі на Часів Яр і йде туди на північ у бік Соледара. Тобто, на цьому підвищенні в районі Соледара ми нині й утримуємо цей район "Нині Бахмут є хорошим укріпрайоном. Саме через промзони і зруйновані будинки. Тому рух росіян зрозумілий, він реально небезпечний. Ми Бахмут підтримуємо, підкріплюємо висотами, як мінімум, з боку Часового Яру. Іде боротьба за це місто, але не за саме місто, як таке, а саме за рубіж оборони", – наголосив льотчик-інструктор.",
– зауважив військовий експерт.

Критичної ситуації біля Бахмута поки немає. З півночі росіяни не зможуть обійти місто. Крім того, вони ще навіть не вийшли до траси Костянтинівка – Бахмут, яка є важливою артерією постачання для нашого угруповання в Бахмуті.

 В ISW зазначили, що Міністерство оборони РФ все частіше повідомляє, що російські повітряно-десантні війська діють у районі Бахмута з початку січня 2023 року, що вказує на те, що російські війська посилюють або замінюють "вагнерівців".

Після перекидання додаткових сил росіяни, ймовірно, не вичерпали свого наступального потенціалу в районі Бахмута, вважають американські аналітики.

Сили Приватної військової компанії  "Вагнер" в районі Бахмута не досягли значних успіхів після захоплення Соледара. Підрозділиросійської армії наразі беруть участь у боях за Бахмут з метою активізації російського наступу.

Окупантам, ймовірно, не вистачає бойової потужності, необхідної для проведення більш ніж однієї великої наступальної операції з метою закріплення українських сил у західній частині Донецької області.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.

 


                         



Коментарі