Без категорії
Подобається

Коригував ракетні атаки по Харкову. СБУ зловила російського агента.

30/01/2023
no-cover

Служба безпеки викрила поплічника російської агентурної мережі у Харкові, завданням котрого було спостереження, збір розвідувальної інформації про маршрути переміщення та позиції дислокації ЗСУ. 

За інформацією слідства, агентом виявився місцевий безробітний житель середнього віку. Харків’янина завербували куратори з рф ще у листопаді 2022 року. Задля отримання своєчасної інформації з метою підготовки проведення прицільних ракетних ударів по обласному центру. 

Співробітники СБУ затримали агента у міському сквері, де він виконував завдання зі збору закритої інформації про об’єкти критичної інфраструктури у місті. 

“Отримані відомості переправляв російським окупантам у вигляді електронних координат та відміток на карті через месенджер "Телеграм".” – зазначає пресцентр СБУ.

При обшуку зловмисника у нього було виявлено смартфон, в якому містилося листування із представниками країни-агресора, а при огляді було виявлено татуювання двоголового орла рф. На підставі цього та інших задокументованих дій агента слідчі  СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ).

Станом на зараз, 30  січня, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У випадку доведення злочину затриманого – йому загрожує покарання шляхом ув’язнення на термін до 12 років.


Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


                         



Коментарі