Військові
Подобається

Терміново! Вашинготон підтримав рішучі дії Зеленського про корупційний скандал

25/01/2023
Терміново! Вашинготон підтримав рішучі  дії Зеленського про корупційний скандал

Сполучені штати Америки ретельно стежать за тим куди йдуть кошти з допомоги. Вашингтон ретально активно взаємодіє з українським урядом для підзвітності.

Речник Держдепу Нед Прайс заявляє, що останні корупційні скандали в Україні не пов'язані із багатомільярдної військової та гуманітарної допомоги від Вашингтона. Білий дім підтримує рішучість президента Володимира Зеленського.

"Ми надзвичайно серйозно ставимося до нашої відповідальності за забезпечення належного нагляду за всіма формами американської допомоги, яку ми надаємо Україні… Адміністрації Байдена невідомо про будь-які зловживання за допомогою США", – сказав Прайс, коментуючи відставку заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова на тлі скандалу про закупівлю харчування Міноборони нібито за завищеними цінами.

Наразі у США стежать, щоб виділені кошти на допомогу українському народі йшли за причначенням внаслідок війни, яку росія оголосила Україні.

"Ми вітаємо швидкі та рішучі дії президента Зеленського, а також пильність українського громадянського суспільства та ЗМІ у боротьбі з корупцією, у забезпеченні ефективного моніторингу та підзвітності державних закупівель, а також у притягненні до відповідальності осіб, які обіймають державні посади, коли вони не виконують покладені на них зобов'язання", – речник Держдепу

Нагадаємо, що минулого тижня в Україні стався корупційний скандал із закупівлею продуктів харчування для Збройних сил України. НАБУ наразі проводить перевірку всіх причетних осіб. У Міноборони назвали матеріал видання "брехнею та маніпуляцією". Міністр оборони Олексій Резніков пообіцяв детально перевірити усе. За його словами, Міноборони уклало контракти з 8 постачальниками на забезпечення послуги харчування. Після гучного скандалу, який було оприлюднено в ЗМІ Після скандалу заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку. Голова Міноборони підтримав прохання.

У НАБУ заявили, що розслідують закупівлю продуктів харчування для ЗСУ на суму понад 13 млрд грн. Подробиць розслідування не озвучують, наголосивши, що дана інформація засекречена.


                         



Коментарі