Без категорії
Подобається

Терміново! Бельгія хоче бачити Україну в НАТО та ЄС! Підписано документ!

26/11/2022
Терміново! Бельгія хоче бачити Україну в НАТО та ЄС! Підписано документ!

Сьогодні Україна та Бельгія підписали декларацію про підтримку Брюсселем руху нашої країни до членства в Євросоюзі та НАТО.
Таку інформацію подає офіційний сайт президента України. Цей документ було підписано за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо сьогодні у столиці. 

"Я дякую Бельгії й пану премʼєр-міністру за підписану сьогодні спільну декларацію. Цей документ засвідчує підтримку Бельгією нашого руху до повноправного членства у Європейському Союзі та НАТО. Ми обов’язково здобудемо цей важливий для нас результат", – сказав Зеленський. Також він зазначив, що поінформував бельгійського прем'єра про стан енергетичної системи країни після російського ракетного терору й потреби нашої держави в цій сфері.

"Бельгія готова надати необхідні електрогенератори та інше обладнання, яке зараз життєво необхідне для нашого суспільства, для України загалом", – розповів Зеленський.

Він також висловив подяку Бельгії за надану військову допомогу та звернувся з проханням про її розширення. У свою чергу Александр Де Кроо подякував українцям від імені народу Бельгії за лідерство в дуже складні часи війни та пообіцяв подальшу підтримку. 

"Це може бути складна зима, тому ми поставляємо чимало речей, поставляємо генератори, допомогу вашим школам, вашим лікарням… Ми обговорювали багато питань та питання військової допомоги. Ми були однією з перших країн, які надали військову допомогу, і ми продовжуватимемо це робити – паливо, кулемети, самохідні гармати тощо", – сказав бельгійський прем'єр.

Окрім того, Олександр Де Кроо зазначив, що позитивно оцінює та підтримує прагнення України щодо створення ініціативи для постачання зерна країнам Африки та Азії. Тому Бельгія надає фінансування для програми Grain From Ukraine.

Нагадуємо, що сьогодні, 26 листопада, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єром Бельгії Александром Де Кроо, який прибув з візитом до Києва
 


                         



Коментарі