Політика
Подобається

Терміново! Зеленський закликав виключити РФ з ОБСЄ! Переможемо!

24/11/2022
Терміново! Зеленський закликав виключити РФ з ОБСЄ! Переможемо!

Зеленський сказав, що війна проти Украни є своєрідним тестом для усіх міжнародних організацій

Під час виступу на засіданні Парламентської асамблеї ОБСЄ 24 листопада президент України Володимир Зеленський сказав, що Росію потрібно виключити зі складу ОБСЄ, аби максимально ізолювати агресора і знайти вихід із глобальних криз. 

Зеленський звернув увагу світу на те, що багато міжнародних організацій намагаються допомогти зупинити війну в Україні, але Росія й досі чомусь є членом більшості із цих організацій, зокрема й ОБСЄ.

"Я закликаю вас не чекати зими, весни чи літа, щоб нарешті усунути навіть гіпотетичну можливість прибічників терору брати участь в будь-якій діяльності вашої Парламентської асамблеї", – заявив президент.

Президент України закликав зробити все можливе, аби ОБСЄ була серед тих, хто реально здатний зупинити терор і допомогти притягнути окупантів до справедливої відповідальності. 

"Якщо ви можете діяти ефективно на рівні ваших національних парламентів, то треба, щоб могли діяти і Парламентські асамблеї, і не тільки на рівні словесних засуджень (…). Я закликаю поширити принциповість та сумлінність на процедурну архітектуру асамблеї і на ОБСЄ загалом. Настав час цієї реформи", – сказав Зеленський. Далі він додав, що російська війна проти України – це тест для будь-якої міжнародної організації. 

"Актуальна вона чи ні? Здатна вона на щось, окрім текстів про те, що відбувається, чи ні? Присутня вона серед тих, хто наближає мир, чи дбає лише про те, як зберегтися їй самій у своїх офісах і залах? Росія не читає листів про мир і не слухає заяв про Гельсінські принципи. Росія не вважає, що наявність будь-якої ради у Європі є цінністю. Росія не поважає Червоний Хрест і не буде дослухатися лише тому, що якась організація працює понад сто років", – наголосив президент України.

Нагадаємо, що РФ є також членом ООН. Учора, 23 листопада, посол Росії в ООН Василь Нєбєнзя заявив, що причина жертв та руйнувань в українських містах – це зовсім не ракетні удари окупантів, а робота української ППО. У свою чергу постійний представник України Сергій Кислиця заявив, що російському "дипломату" забезпечено "вічне місце у пеклі".


                         



Коментарі