Без категорії
Подобається

Часу обмаль! До настання зими Україна мусить мати ефективну ППО, щоб оборонятись від ворожих ракет

20/11/2022
Часу обмаль! До настання зими Україна мусить мати ефективну ППО, щоб оборонятись від ворожих ракет

Усім зрозуміло, що ракетний терор продовжуватиметься, особливо у холодну пору. Нашій державі просто необхідно мати ефективну протиракетну оборону до настання зими.

Таку заяву зробив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, знаходячись у Канаді під час свого онлайн-виступу на Halifax International Security Forum.

Війська країни-терористки ніяк не можуть досягти бодай якихось успіхів в боротьбі з нашою армією. А тому у кремля лишився лише один важіль – це терор проти українських міст, проти цивільного населення, жінок з дітьми, людей похилого віку. Росіяни націлились на знищення наших електромереж, сказав Єрмак.

Він також наголосив, що ефективний захист нашого неба – це одна з важливих складових гарантій безпеки. І цей захист потрібен країні до зими.
Україна та її союзники працюють над спільною декларацією про український повітряний щит. В планах є створення багаторівневої  системи протиповітряної та протиракетної оборони України. Така система захищатиме не лише наш повітряний простір, але й посилить спільну авіаційну безпеку усього Європейського континенту, що має особливий сенс після прильоту ракети на території Польщі за 10 кілометрів від українського кордону.
Нагадаємо, що росія розробила нову тактику ракетного терору. Країна-терористка накопичує ракети, що означає довші паузи між обстрілами, проте атакує значно сильніше та б’є прицільно по критичній інфраструктурі України, намагаючись хоч так схилити нас до переговорів. Адже відомо, що на лінії фронту росія терпить суцільні невдачі.
15 листопада росіяни здійснили наймасованіший ракетний удар по Україні із початку повномасштабного вторгнення. Наша ППО збила 70 ракет, що є  надзвичайно хорошим показником, проте цього недостатньо. Ракети, які долетіли до цілей, пошкодили 15 енергооб'єктів у регіонах країни, що призвело до масових відключень по всій Україні.
 


 


                         



Коментарі