Без категорії
Подобається

Суд дозволив затримати двох міністрів часів Януковича готувавших Харківські статті

23/09/2022
Суд дозволив затримати двох міністрів часів Януковича готувавших Харківські статті

Суд дозволив затримати двох міністрів України за часів президенства Януковича, які готували "Харківські статті". Про це повідомляю пресслужби Державного бюро розслідувань та Офіс генерельного прокурора. Мова йде про  Олександра Лавриновича та Костянтина Грищенка. Перший був міністром юстиції Уркаїни, а останній – Міністром закордонних справ України. ЇМ інкременують Державну Зраду(ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України).

"За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми Президентом та Прем'єр-міністром, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, в порушення Конституції України, Закону України «Про міжнародні договори України», без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави заінтересованими органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень. Внаслідок таких дій у квітні 2010 року було підписано та ратифіковано Угоду, якою на 25 років продовжено строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України,"- йдеться у повідомленні пресслужби гепрокуратури України.

Нагадаємо, що у 2021 році про підозру вже повідомлено Віктору Януковичу та Миколі Азарову за вчинення державної зради, вони також оголошені в розшук. У липні 2022 року слідчий ДБР оголосив колишніх міністрів у державний та міжнародний розшук. За оперативною інформацією, фігуранти перебувають за кордоном.

Харківські статті – угода між Україною і Російською Федерацією, підписана 21 квітня 2010 року у Харкові президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим, згідно з якою термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі подовжено з 2017 до 2042 року.


                         



Коментарі