Головні Новини
Подобається

Приватне листування США та РФ: чого чекати від ядерних погроз

23/09/2022
no-cover

Протягом кількох останніх місяців Сполучені Штали надсилали до Москви листи з попередженням про великі наслідки, які чекають на РФ після застосування ядерної зброї. Адміністрація Байдена загалом вирішила залишити попередження про наслідки ядерного удару навмисно розпливчастими, тому Кремль хвилюється щодо того, як Вашингтон може відреагувати, сказали чиновники на умовах анонімності, щоб описати делікатні обговорення.

Про це повідомляють у The Washington Post.

Державний департамент брав участь у приватному спілкуванні з Москвою, але офіційні особи не сказали, хто передав повідомлення або обсяг їхнього змісту. Залишається також невідомим той факт, чи надсилали Сполучені Штати нові приватні повідомлення за кілька годин після того, як президент Росії Володимир Путін оприлюднив свою останню завуальовану ядерну погрозу під час виступу, в якому оголосив про часткову мобілізацію вранці в середу.


Протягом багатьох років американські експерти-ядерники турбувалися про те, що Росія може використовувати тактичну ядерну зброю меншого розміру, яка іноді називається "ядерною зброєю поля бою", щоб закінчити війну з на своїх умовах.

Професор міжнародних відносин Інсбрукського університету, експерт з питань Росії Ґергард Манґотт (Gerhard Mangott) цілком припускає, що Путін здатний застосувати таку зброю, якщо російська армія буде змушена й надалі відступати – особливо у тому разі, якщо після втрат на Харківщині виникне й загроза втрати Криму. Для початку він може дати свого роду попереджувальний ядерний постріл, наприклад, підірвати заряд над акваторією Чорного моря, а якщо не подіє, то і безпосередньо проти ЗСУ, вважає Манґотт.

 


                         



Коментарі