Політика
Подобається

Акула на дні, а москва горить: росіяни в шоці. Україна в плюсі! Що далі?

03/07/2022
Акула на дні, а москва горить: росіяни в шоці. Україна в плюсі! Що далі?

Інформація про підрив на міні біля Маріуполя ворожого десантного катера «Акула» 30 червня підтвердилася. Внаслідок три російські моряки пішли на дно Азовського моря. Про це в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Нарешті отримали підтвердження, що дійсно 30 червня в акваторії Маріуполя підірвався на міні російський десантний катер проєкту 1176 «Акула» чорноморського флоту Д-106. Три моряки вже співають разом з кобзоном пісні для риб», – написав Андрющенко.

Першим про це повідомив в Телеграмі речник Одеської ОВА Сергій Братчук 30 червня, який написав, що під Маріуполем підірвався російський десантний катер проєкту 1176 "Акула" чорноморського флоту Д-106. «Чекаємо підтвердження «жеста доброй воли», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі загарбники якнайшвидше намагаються відновити порт. Тут розмістять основне сховище палива для потреб російських військових, а також пришвидшать вивезення металопрокату, зерна та вугілля і ввозу палива та військової техніки.

«Плани окупантів щодо Маріуполя озвучено після проведення візиту – інвентаризації нового де-факто гауляйтера окупованої Донецької області Хоценко. Пріоритет – порт. В Маріупольському порті буде розміщено основне сховище палива для військових потреб. Це значно скоротить логістику для окупантів до лінії фронту», – написав Андрющенко.

Він додав, що загарбницька адміністрація міста та порту отримали завдання в першу декаду липня забезпечити повноцінне відновлення порту. Загальна логістика на вивіз з Маріуполя – металобрухт, зерно та вугілля, а на ввіз – паливо та військова техніка в першу чергу.

«Задля забезпечення режиму охорони порту окупанти заселили всю першу лінію приватних будинків в районі пляжу Піщаний (примикає до порту) виключно військовими», – додав радник мера.

Невже карма для війської армії російської федерації?

Зазначимо, що десантний катер проєкту 1176 за класифікацією НАТО Ondatra-сlass — серія радянських, пізніше російських десантних катерів. Будувались для Радянського ВМФ й Російського ВМФ у період з 1971 до 2009 року на чотирьох суднобудівних заводах, у тому числі на суднобудівному заводі в Варні, Болгарія. Десантні катери цього проєкту використовувались як самостійно, так і для вивантаження десанту й техніки з Великих десантних кораблів проєкту 1174й передбачався для Універсальних десантний кораблів проєкту 11780. Оскільки, універсальні десантні кораблі проєкту 11780 так і не були замовлені флотом, то кораблі проєкту 1174 залишились єдиним носієм катерів даного типу. Великий десантний корабель проєкту 1174 може прийняти на борт до шести таких катерів.

Десантні катери проєкту 1176 мають відкритий трюм і носову апарель. Корпус катера виготовлено зі сталі, надбудова з алюмінієво-магнієвих панелей з протикульним і протиосколковим бронюванням ходової рубки. Висока маневреність забезпечується двома гребними гвинтами в роздільно-керованих поворотних насадках. Це дозволяє успішно виконувати десантно-транспортні операції у морського узбережжя, здійснювати вивантаження на необладнаний берег. Катери пристосовані для перевезення навантаженої колісної та гусінної техніки, яка самостійно виходить на берег через носову апарель, может буксирувати інші плавзасоби або використовуватись для поромних переправ. Розміри відкритого вантажного трюму складають: довжина — 12,5 м, ширина — 3,6 м, висота борту в трюмі — 2,2 м.

Один основний бойовий танк Т-72 або 2 вантажних автомобілі ГАЗ-66, або до 50 тонн вантажу, або 20 людей десанту.

Станом на 2015 рік у складі 100-ї бригади десантних кораблів Тихоокеанського флоту, яка базується у Фокіно, залишається три катери, які активно використовуються під час навчань при десантуванні на полігони. Один з катерів щорічно бере участь у театралізованому шоу до дня військово-морського флоту  у Владивостоці, як морський дракон.

Додамо, що Черкаський музичний гурт "Spiv Brativ" опублікували новий кліп – "maskva", який тепер відповідає реальності.  Відповідне відео з’явилося у YouTube-каналі гурту.

"Москва" згоріла і втонула, "Москва" пішла на корм акулам", – саме так починається пісня. У ній співається про затоплення російського крейсера "Москва" і зазначено, що саме місто москва, столиця РФ, повторить його долю.

Це відео набуває популярності в соцмережах, його активно поширюють і цивільні, і військові. Зокрема, ОК "Південь" також вирішило підняти бойовий дух запостивши новий кліп – "maskva" . Тепер виходить пісня стає реальністю – москва згоріла і пішла на дно акулам, яка очікувала їх.


                         



Коментарі