Без категорії
Подобається

Важливо! Лідер Польші прибув до України із робочим візитом! Дуда бажає, щоб Україна повернула свої території!

22/05/2022
Важливо! Лідер Польші прибув до України із робочим візитом! Дуда бажає, щоб Україна повернула свої території!

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео.

У неділю, 22 травня, президент Польщі Анджей Дуда виступить із посланням до Верховної Ради України. Він уже прибув на українську землю. 

"Інформацію про візит Президента Республіки Польща Анджея Дуди в Україну раніше повідомили Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу та послам держав, які є постійними членами Ради Безпеки ООН", – йдеться в повідомленні. Кшиштоф Щерський написав у своєму соціальному профілі.

Підтвердження було опубліковане на офіційному сайті польського лідера. 

Сьогодні Дуда стане першим іноземним президентом, який виступив із посланням до українського парламенту з початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну. 

Примітно, що напередодні свого візиту Дуда в інтерв'ю Polski Times пообіцяв: Польща надасть Україні всю можливу підтримку для повної деокупації України. Йдеться про межі станом на 1991 рік. Повернення не лише Донбасу, а й Криму, за його словами, було б справедливим завершенням цієї війни, розв'язаної Кремлем проти мирної європейської країни. 

Крім того, наголосив президент, такий сценарій буде вигідним і Польщі, оскільки посилить безпеку Європи та забезпечить регіону мирне майбутнє.

 "Я хотів би, щоб вона (війна) закінчилася тим, що Україна поверне всі свої території в межах міжнародно визнаних кордонів", – заявив польський лідер. У цьому інтерв'ю Дуда висловив сумнів, що Росія вирішить напад на країни НАТО. Варто зазначити, що Польща стала одним із головних союзників України у боротьбі з російською агресією. 

Варшава з перших днів вторгнення підтримує українців у військовій, політичній, економічній, соціальній та інших сферах. Країна стала потужним логістичним хабом, через який йдуть постачання озброєння Україні із Заходу. 

Крім того, Варшава сама у великій кількості здійснює військову допомогу Києву. Важливо відзначити і те, що Польща прийняла мільйони українських жінок, дітей та людей похилого віку, які втекли від російської агресії.

Раніше Дуда пообіцяв прибрати кордон між Україною та Польщею.

Саме з такою гучною заявою звернувся до польського народу президент Польщі Анджей Дуда. 

"Наші дружні країни – Польща та Україна – більше не будуть одна для одної закордоном. Межі більше не буде! Щоб ми могли жити на цій землі, будувати та відбудовувати разом наше спільне щастя та силу, яка дозволить захиститися від будь-якої небезпеки та запобігти будь-якій загрозі ", – наголосив польський лідер.

Нагадаємо також, що Польща та Словенія підтримують ініціативу України вступити в ЄС. У п'ятницю президент Словенії Борут Пахор зустрівся з президентом Анджеєм Дудою і зараз перебуває з офіційним візитом до Варшави.

“Сподіваюся, що Європейська Рада «не тільки візьме цю ініціативу, а й прийме її, і Україна справді отримає статус кандидата в Європейський Союз. Це матиме передусім дуже важливий політичний вимір. Хоча, звісно, ​​у майбутньому, я сподіваюся, що це також вплине на економічну користь для України,” – сказав президент Анджей Дуда на спільній прес-конференції з президентом Словенії Борутом Пахором.

Також, перш за все, Дуда подякував Президенту за його підтримку кілька тижнів тому спільної ініціативи, з якою вони тоді запропонували, щоб Україна отримала статус кандидата в Європейський Союз. 

“Ця дуже важлива ініціатива, яку ми фактично розпочали тоді, сьогодні на столі, дуже серйозно розглядається в ЄС”, – сказав Анджей Дуда на спільній прес-конференції.

Президент підкреслив, що це надзвичайно важливо для України «не стільки в державному, скільки в соціальному – як видимий знак відкриття Європейського Союзу, цього приказного Заходу для суспільства України, для України загалом», і показати, що місце, де Україна – якщо вона хоче належати – це спільнота культури та принципів Західної Європи, цього світу».

Більше того, як повідомив Анджей Дуда, розмова з Пахором стосувалась "насамперед найбільшої проблеми, яку ми всі маємо на даний момент – війни, яку Росія розпочала своїм нападом, агресією на Україну".

“На моє глибоке переконання, Україна повинна повернути свою територію, тобто міжнародно визнану, як територію України, згідно з усіма нормами міжнародного права”, – сказав Анджей Дуда.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм-канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємося.


                         



Коментарі