Головні Новини
Подобається

В Україні вперше з 2019 року може з’явитися повноважний посол США

09/05/2022
В Україні вперше з 2019 року може з’явитися повноважний посол США

У вівторок, 10 травня, Комітет із закордонних справ Сенату США розглядатиме кандидатуру Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні, – про це повідомляє nv.ua.

Наразі Брінк обіймає посаду посла США в Словацькій Республіці. Уся її попередня кар'єра дипломата була тією чи іншою мірою пов’язана із країнами, де присутній вплив Росії.

Згідно із офіційним сайтом Держдепу, вона обіймала посаду заступниці помічника секретаря в Бюро з питань Європи та Євразії Державного департаменту, де відповідала за питання Східної Європи, Кавказу та затяжні конфлікти в Європі. Вона також була заступницею глави місії в посольствах США в Узбекистані та Грузії. А перед тим — директоркою з питань Егейського моря та Південного Кавказу в Раді національної безпеки США. Також працювала в Державному департаменті заступницею директора з питань Південної Європи, спеціальною помічницею міністра з політичних питань.

Свою кар'єру Брінк, родом з Мічигану, розпочала в Белграді, Сербія, у 1997−1999-х роках. Вона володіє російською та сербською, а також грузинською та французькою мовами на базовому рівні, повідомляє її офіційна біографія.

Дипломати, з якими поспілкувався «Голос Америки», очікують, що її затвердження відбудеться швидко. «По-перше, вона дуже кваліфікована, знає регіон, знає війну, була послом у Словаччині, тож добре знайома з усіма поточними проблемами. Її дуже поважають. Її підтримують як республіканці, так і демократи. Цього тижня вона зустрічалася з ними», — сказав колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні, а нині віце-президент Інституту мира США Вільям Тейлор.

"У цей час потрібен той, хто розуміє весь регіон, розуміє політику відносин з Росією, розуміє важливість України для Сполучених Штатів, для Європи та для світу, оскільки Україна, як ми знаємо, бореться проти росіян заради себе і захищає Європу, захищає американські цінності", — сказав Тейлор.

Вже наступного дня після російського вторгнення, Брінк відвідала кордон Словаччини з Україною, куди почали прибувати українці, змушені виїхати зі своєї країни. Вона заявила, що США продовжуватимуть підтримувати обидві країни в нових умовах, повідомляє NPR 


                         



Коментарі