Військові
Подобається

Радник голови МВС України: «Кримський міст буде зруйнований»

09/05/2022
Радник голови МВС України: «Кримський міст буде зруйнований»

"Кримський міст обов’язково буде зруйнований", це питання часу – таку заяву зробив радник голови Міністерства внутрішніх справ України Віктор Андрусів в ефірі 24 каналу ввечері 8 травня. За його словами, для виконання цього завдання українська армія вже має необхідну зброю, але військовим потрібно "набагато ближче просунутися до узбережжя Азовського моря".

"Я можу сказати одну річ: Кримський міст точно буде зруйнований. Питання тільки у тому, коли це відбудеться", – наголосив він.

20 квітня секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив: якщо з’явиться можливість, то удар по мосту через Керченську протоку, який Росія звела після окупації Криму, буде завданий.

У Росії одразу ж "спалахнуло" через слова Олексія Данілова. Голова російської ради безпеки Дмитро Медвєдєв, як зазвичай, вдався до погроз, а прессекретар Путіна Дмитро Пєсков акцентував на так званій "неприйнятності слів".

Журналіст Роман Цимбалюк заявив, що так звана дата денацифікації Кримського мосту вже призначена. 

"Найбільше занепокоєння російських військових експертів, щоб ви розуміли, викликає поява на озброєнні української армії американських ракетних систем HIMARS.  Сенс у тому, що вони оснащені високоточними ракетами, й ці ракети летять на 300 кілометрів. Це означає, що в зоні ураження будуть у минулому такі чудові міста, як Бєлгород, Курськ, Брянськ, Воронеж. Ну і, звичайно, Кримський міст", – пояснив журналіст.

Нагадаємо, міст через Керченську протоку, що сполучає Росію з окупованим Кримом, ввели в експлуатацію у 2019 році. Його протяжність – майже 19 кілометрів, приблизна вартість будівництва – близько 250 мільярдів рублів. Через міст, зокрема, РФ перекидає свої війська й техніку на територію Криму, а потім і на південь України.

З початку повномасштабного вторгнення на територію України в лютому 2022 року російська армія повністю зайняла узбережжя Азовського моря, що дозволяє РФ контролювати наразі як сухопутні, так і морські шляхи до півострова Крим.


                         



Коментарі