Економіка світу
2

Німеччина: ЄС наблизився до ухвалення нафтових санкцій проти РФ

09/05/2022
Німеччина: ЄС наблизився до ухвалення нафтових санкцій проти РФ

Європейський Cоюз близький до погодження шостого пакету санкцій проти Росії.
Про це у понеділок заявив офіційний представник міністерства закордонних справ Німеччини, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Переговори щодо шостого пакету санкцій продовжуються, вони добре просунулися і, на наш погляд, можуть бути завершені найближчим часом", – заявив представник МЗС на черговій урядовій пресконференції в Берліні.

Раніше у понеділок стало відомо, що Болгарія пригрозила не підтримати новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії, якщо для неї не зроблять виняток у запропонованій забороні на покупку російської нафти.

У неділю уряди Європейського Союзу наблизилися до погодження жорстких санкцій проти Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, але запланували на понеділок додаткові переговори, щоб з'ясувати, як забезпечити, щоб країни, найбільш залежні від російської енергії, могли впоратися із ситуацією.

У п'ятницю Європейська комісія запропонувала внести зміни до спочатку запланованого ембарго на російську нафту, щоб дати Угорщині, Словаччині і Чехії більше часу для зміни своїх постачань енергоносіїв, тоді як Болгарії не було запропоновано жодних поступок, повідомили джерела в ЄС.


                         



Коментарі