Політика
Подобається

Кордону не буде, бо Польща спробує захопити Україну? Відповідь Подоляка

07/05/2022
Кордону не буде, бо Польща спробує захопити Україну? Відповідь Подоляка

28 квітня глава російської розвідки Сергій Наришкін заявив, що нібито має дані про плани Вашингтона і Варшави встановити “військово-політичний контроль Польщі” над її нібито “історичними володіннями” в Україні.

Про це писала пропагандистська агенція РИА “Новости”.

За цією теорією, Польща нібито хотіла ввести свої війська в західні області України під гаслом “захисту від російської агресії”. Розмови про мандат цієї місії Польща нібито вела із адміністрацією Байдена.

Таку місію, як стверджує російська розвідка, Польща хотіла організувати без мандату НАТО, але за участю “бажаних держав”.​

Польський контингент нібито хотіли розмістити в частинах України з мінімальною загрозою безпосереднього зіткнення з російськими військовими, а до завдань польської місії повинно було увійти “поступове перехоплення у нацгвардії України контролю над розташованими там стратегічними об’єктами”.

Крім того, як заявляла розвідка держави-агресора, польські спецслужби нібито вже проводять пошук “договороспроможних” представників української еліти для формування “орієнтованої на Варшаву “демократичної” противаги націоналістам”.

Вже після того, як польські сили закріпилися б на заході України, за сценарієм розвідки РФ мав відбутися розкол України, за якого “Варшава, по суті, отримала б під управління території, на які увіййшли б польські миротворці”.

Далі 6 травня заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що «поляки оголосили про поділ України» і «офіційно визнали територіальні претензії до неї», – саме так Медведєв відреагував на слова польського президента про те, що «кордону між Польщею та Україною фактично не буде».

І одразу ж, 6 травня у Офісі президента України відреагували на ці слова Медведєва про «поділ України Польщею»:

«Дух Жириновського вселився й витанцьовує на клавіатурі фейки про імперські плани Польщі. Цивілізований світ працює інакше. Польща – великий друг, союзник і партнер України. Варшава ніж у спину не встромляє як РФ, а протягує руку допомоги. Не всі такі варвари як Росія», – зазначив радник голови ОП Михайло Подоляк.

 


                         



Коментарі