Військові
Подобається

Терміново! Ситуація на Харківщині: як тільки буде наказ про контрнаступ — підемо в наступ — ЗСУ готові відбивати атаки окупантів!

15/04/2022
Терміново! Ситуація на Харківщині: як тільки буде наказ про контрнаступ — підемо в наступ — ЗСУ готові відбивати атаки окупантів!

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Допомога армії в описі під відео. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео

 

Контрнаступ у Харківській області розпочнуть з урахуванням обстановки по всій країні та після отримання наказу.

На Харківщині достатньо сил, щоб вибити з регіону російських окупантів, але це станеться за можливості тотального контрнаступу. Про це та ситуацію в області розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв'ю РБК-Україна.

"Ми зараз стоїмо в обороні. Це інший розрахунок сил та засобів. Якщо ми підемо у наступ – це вже зовсім інший розрахунок сил та засобів. У нас достатньо сил, щоб це робити", – запевнив він.

Синєгубов зазначив, що наступ має відбуватися по всьому фронту з огляду на військову обстановку по всій країні, навіть у Херсоні.

"Бо це як цільна карта. Як тільки буде можливість переходити в контрнаступ і буде такий військовий наказ, ми це зробимо. Наші військові і морально, і технічно готові до цього", – додав голова ОВА.

За його словами, армія РФ поступово передислоковує свої війська на ізюмський напрямок через Куп'янськ.

"Ми бачимо, що частина військ, що відійшла від київського, чернігівського та сумського спрямування, не в повному своєму бойовому складі. Проте вони проходять ротацію на території РФ",поділився Синєгубов.

Також він повідомив, що російські військові готують фортифікаційні споруди.

"Ми готові до оборони на будь-якому напрямку – до ударів з півночі, з північного сходу або із ізюмського напрямку, де зараз йде активна бойова фаза", – зазначив Синєгубов.

Крім того, голова ОВА не виключає, що окупанти мають намір захопити Харків і всю область. Однак він акцентував на тому, що українські військові до цього повністю готові.

Ми не виключаємо цей намір. Ми до цього цілком готові, не зменшуємо своєї військової присутності на обороні Харкова і тих фронтах, де ми вже вистояли. Ми лише зміцнюємося.

Ми не стоїмо на місці. Ми звільняємо наші території на дергачівському напрямку, а також на сумському, який наближений до бєлгородського напрямку. У нас ідуть бої по напрямку Золочева, Дергачів. На роганському напрямку (куп'янський – вовчанський напрямок) ми також рухаємося і звільняємо наші населені пункти – це Мала Рогань, Вільхівка тощо”, – розповів він.

Синєгубов заявив, що у росіян немає жодного шансу захопити Харків. Також додав, що битву за Харків вони вже програли.

Я переконаний, що битву за місто Харків вони вже насправді програли. І вони це зрозуміли ще в перший тиждень війни. Окупанти тут втратили досить велику кількість живої сили, дуже багато броньованої техніки, авіації. І якщо ми втримали місто ще тоді, то зараз оборона Харкова в рази сильніша. Тому в них просто немає шансів. Якщо вони все ж вирішать штурмувати Харків, то їм потрібно привести значно більше військ, ніж ті, які тут знаходяться на місці. А зібрати таку кількість їм буде вкрай непросто”, – запевнив голова ОВА.

На запитання про гуманітарну ситуацію в регіоні він відповів так:

 Ми щодня отримуємо близько 300 тонн гуманітарної допомоги з різних джерел. Це і міжнародні організації, і різноманітні фонди, допомагають народні депутати, люди за власні кошти збирають. Інший рівень допомоги – це те, що закуповується за кошти державного бюджету.

Інше – це стратегічні запаси, які були в держави, а також організована допомога, яка, наприклад, надходить із Польщі. Досягнута така домовленість, що нам щотижня будуть відправляти по 600 тонн продуктів харчування, і вже пішло дві поставки”.

Також Олег Синєгубов розповів про ситуацію із посівною на Харківщині. Він запевнив, що Харківщина буде з хлібом.

Ми плануємо засіяти 60-80% наших орних земель. У нас ведуться роботи щодня, ми налагодили процес із військовими. Розробили спеціальні перепустки для сільськогосподарської техніки. Узгодили ті місця, де може проводитися посівна і де це однозначно небезпечно робити. Адже в нас є і факти мінування. Робимо все для того, щоби Харківщина була обов'язково з хлібом”.

 

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі