Без категорії
Подобається

Жодної людяності! Використовують отруйні речовини – гаряча фаза війни.

12/04/2022
Жодної людяності! Використовують отруйні речовини – гаряча фаза війни.

Військове керівництво України наразі перевіряє інформацію про можливе застосування хімічної зброї російськими окупантами в Маріуполі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Станом на зараз ми цю інформацію перевіряємо, намагаємося зрозуміти, що (це було). Можемо про попередні дані говорити, є припущення, що, це швидше фосфорні боєприпаси, можливо, були. Остаточна офіційна інформація буде пізніше".

Нагадаємо, що ввечері 11 квітня з'явилося повідомлення, що російські окупанти скинули на Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження. Як повідомив лідер "Азова" Андрій Білецький, армія РФ застосувала хімічну зброю над заводом "Азовсталь", який утримують бійці полку "Азов".

При цьому Маляр наголосила, що ризик застосування хімічної зброї Росією існує і він доволі високий і наразі говорити про певне затишшя на фронті не можна: війна триває, і "фактично зараз є її гаряча фаза".

"Інтенсивність боїв порівняно з тим, коли вони локалікувалися по більшій частині території України, знижена. Це якщо по карті дивитися – по регіонах України. Якщо вимірювати це застосованою зброєю і намаганнями ворога просунутися вглиб території України, то ця інтенсивність не спадає. Саме тому говорити, що зараз якесь затишшя, не коректно", – зауважила представниця Міноборони.

За її словами, протягом минулої доби Збройні Сили України відбили шість атак ворога.

"Попри те, що в нас є дані про тимчасово зайняті території. де ворог намагається встановити свою владу, у нас значно більше територій, які у ворога відбиті, куди ворог не потрапив", – наглосила вона.

Як повідомляли у Генштабі 12 квітня, окупанти завершують перегрупування та переміщення підрозділів до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях РФ, а також перебазування авіації повітряно-космічних сил на аеродроми, неподалік східних кордонів України.


                         



Коментарі