Економіка світу
Подобається

Японія запровадила нові санкції проти РФ

12/04/2022
Японія запровадила нові санкції проти РФ

Міністерство закордонних справ Японії ухвалило рішення запровадити нові санкції проти 398 осіб і 28 компаній з Росії через повномасштабне вторгнення в Україну. Санкції запроваджено задля підтримки міжнародного миру й безпеки, йдеться в офіційному повідомленні на сайті МЗС Японії. 

«З метою підтримки міжнародного миру й безпеки та внесення вкладу Японії в міжнародні зусилля щодо забезпечення миру, запроваджуються такі заходи, як заморожування активів щодо 398 фізосіб РФ та 28 організацій», — йдеться у повідомленні.

Під нові санкції потрапили 385 депутатів Держдуми РФ, Катерина Тихонова та Марія Воронцова, яких японське МЗС називає «дочками президента РФ». Також під санкціями опинились дружина та донька глави МЗС РФ Сергія Лаврова, головнокомандувач ВМФ РФ Микола Євменов, його заступник Володимир Касатонов, командувач Чорноморського флоту Ігор Осипов та главком сухопутних військ Олег Салюков. 

Крім того, Японія заморозила активи двох найбільших банків Росії — «Сбербанку» та «Альфа-Банку», а також заборонила прямі іноземні інвестиції у РФ. Зазначається, що з 12 травня нові інвестиції можна буде здійснювати лише за наявності особливого дозволу. 


                         



Коментарі