Політика
Подобається

Зовсім близько вступ в ЄС! Нове про розгляд заявки

07/03/2022
Зовсім близько вступ в ЄС! Нове про розгляд заявки

7 березня Шарль Мішель, президент Європейської ради, у своєму Twitteповідомив, що найближчими днями відбудеться обговорення заявки України на членство в Європейському Союзі.

“Солідарність, дружба та безпрецедентна допомога ЄС для України є непохитними. Ми обговоримо заявку України на членство найближчими днями”, — написав Шарль Мішель.

Розгляд заявки України на вступ стане черговим проявом підтримки нашої країни зі сторони європейського світу, а також дасть офіційне визнання європейської перспективи держави та її подальшого розвитку.

Кандидатом на вступ до Євросоюзу Україна стала менше, ніж тиждень тому, а саме 1 березня, на п'ятий день після початку повномасштабного вторгнення рф. Президент України Володимир Зеленський попросив дозволу для найшвидшого розгляду цього документу з метою негайного набуття Україною членства, адже ми тримаємо оборону проти російських окупаційних військ, захищаючи цивілізований світ від варварства.

Варто зазначити, що процедура вступу загалом триває щонайменше кілька місяців, а часом процес тягнеться роками.

Президент Європейської Ради заявив, що перебуває в постійному контакті із Зеленським: «ЄС твердо стоїть на боці України в зусиллях щодо полегшення гуманітарних страждань, спричинених російською агресією, та забезпечення ядерної безпеки».

Сьогодні зранку президент Володимир Зеленський провів телефонні переговори з Мішелем. "Ми обговорили загрозу для ядерних об'єктів, обстріли цивільної та критичної інфраструктури. Ми повинні це зупинити. Піднімалося питання про членство. Народ України на це заслуговує", – сказав про них Зеленський.

Нагадаємо, що  2 березня Роберта Метсола, президентка Європейського парламенту, заявила, що Європейський парламент визнає європейську перспективу України: «Ми вітаємо, пане Президенте, заявку України на статус кандидата і будемо працювати над досягненням цієї мети. Ми повинні разом дивитися в майбутнє».

7 березня глава МЗС України Дмитро Кулеба попрохав, щоб заявку України на членство в ЄС розглядали окремо від заявок Грузії та Молдови, котрі подали свої заявки слідом за нами.


                         



Коментарі